Μπορεί το όνομα της Brooke Withington να μην «λέει» πολλά στο ευρύ κοινό, ωστόσο η 28χρονη γυναίκα από την Αυστραλία κατάφερε να γίνει viral όταν απέκτησε παιδί με δωρητή σπέρματος, τον οποίο εντόπισε μέσω… Facebook!

Η Brooke είχε αποκτήσει ήδη τέσσερα παιδιά, τον 8χρονο Έντουαρντ, τον εξάχρονο Γκίλμπερτ, την τεσσάρων ετών Οντέτ και την μόλις τεσσάρων μηνών Μέιμπελ. Όλα τα παιδιά τα είχε συλλάβει κατά τη διάρκεια σχέσεων οι οποίες είχαν ολοκληρωθεί, ωστόσο αυτό δεν την αποθάρρυνε να κάνει ακόμη ένα παιδί με ανορθόδοξο τρόπο.

Η μικρότερη κόρη της, Νόρα, ήρθε στον κόσμο μέσω δωρητή σπέρματος, τον οποίο εντόπισε μέσα από το Facebook, με την ίδια την Brooke να δημοσιοποιεί την ιστορία της έτσι ώστε να πείσει και άλλες single γυναίκες να γίνουν μητέρες έστω και με αυτόν τον τρόπο.

«Από τότε που ήμουν περίπου οκτώ χρονών, ήξερα ότι ήθελα μια μεγάλη οικογένεια», δήλωσε η Μπρουκ στο news.com.au.

«Πάντα ήθελα τουλάχιστον πέντε παιδιά. Φυσικά, νόμιζα ότι θα παντρευόμουν πριν ξεκινήσω να κάνω παιδιά. Δεν λειτούργησε έτσι, αλλά αισθάνομαι ότι όλα έγιναν ακριβώς όπως έπρεπε», πρόσθεσε.

Αν και η Brooke κέρδισε πολλά θετικά σχόλια για την κίνησή της, οι ειδικοί δεν είδαν με τόσο… καλό μάτι την κίνησή της, με τον καθηγητή γονιμότητας του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, Alex Polyakov, να δηλώνει πως μια τέτοια κίνηση είναι επικίνδυνη καθώς δεν έχουν γίνει όλες οι πρότερες εξετάσεις.

«Οι άνδρες που κάνουν δωρεές εκτός των κατάλληλων διαδικασιών συνήθως δεν υπόκεινται σε κατάλληλες διαδικασίες προσυμπτωματικού ελέγχου.Δεν έχουν κάνει ενδελεχείς αξιολογήσεις ούτε έχουν ελεγχθεί για διάφορες γενετικές καταστάσεις και διαφορετικούς τύπους μολυσματικών ασθενειών», τόνισε ο Polyakov.