Οι Έλληνες που βρίσκονται στο Σουδάν απευθύνουν έκκληση για βοήθεια, καθώς οι ένοπλες συγκρούσεις στη χώρα έλαβαν μεγαλύτερες διαστάσεις και πλέον κινδυνεύει η ζωή τους, ενώ πρόκειται να γίνουν ενέργειες για την απομάκρυνσή τους.

Έλληνας εγκλωβισμένος σε ξενοδοχείο μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και είπε πως «πυρά ακούμε συνέχεια, κανονιές συνέχεια, βλέπουμε καπνό από το στρατηγείο που δεν είναι τόσο μακριά από εμάς. Μερικές προμήθειες για 2-3 μέρες ακόμα είμαστε στην τέταρτη μέρα τώρα έχουμε».

Επίσης, δύο κορίτσια που εγκλωβίστηκαν στη Μητρόπολη είπαν πως «δεν θα πούμε Χριστός Ανέστη απόψε. Λόγω των πραγμάτων που συμβαίνουν έξω. Δεν ξέρω αν μπορείτε να ακούσετε τους δυνατούς ήχους. Είναι πολύ τρομακτικό δεν μπορούμε να βγούμε έξω. Δεν υπάρχει νερό και ρεύμα. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο σπίτι μας. Προσευχόμαστε εδώ και ακούμε τους πυροβολισμούς έξω από την εκκλησία».

Δένδιας: Αναζητούμε ένα παράθυρο ευκαιρίας

Λίγο νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας σε τηλεοπτική του εμφάνιση στάθηκε στο γεγονός πως έχουν εγκλωβιστεί Έλληνες στο Σουδάν, με τη ζωή τους να βρίσκεται σε κίνδυνο, λόγω των ένοπλων συγκρούσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και είπε πως «δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις εξελίξεις… Και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές έχουν σημαντικές δυνάμεις, φοβάμαι ότι οι συγκρούσεις θα διαρκέσουν πολύ».

Επίσης, ανέφερε ότι «αναζητούμε ένα παράθυρο ευκαιρίας από μια ανακωχή για να πάρουμε τους ανθρώπους μας από εκεί». Μάλιστα όπως ανέφερε, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σούκρι και το Παρίσι.