Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε χθες Κυριακή συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Αμυνας της Κίνας Λι Σανγκφού στη Μόσχα και χαιρέτισε τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών οι οποίες έχουν ανακοινώσει μια εταιρική σχέση «χωρίς όρια».

«Η ανάπτυξη των σχέσεων»

Στα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο, ο Πούτιν ανταλλάσσει χειραψία με τον Λι και κατόπιν κάθονται και οι δύο σ’ ένα τραπέζι. Ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ήταν επίσης παρών.

«Η ανάπτυξη των σχέσεων των δύο εθνών μας πηγαίνει καλά σε όλους τους τομείς – στον οικονομικό, τον κοινωνικό, τον πολιτιστικό και τον εκπαιδευτικό, καθώς και στα στρατιωτικά τμήματα», δήλωσε ο Πούτιν.

«Ανταλλάσσουμε τακτικά χρήσιμες πληροφορίες, συνεργαζόμαστε στον στρατιωτικό – τεχνολογικό τομέα και διεξάγουμε κοινά γυμνάσια», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι στις ασκήσεις αυτές, στην Απω Ανατολή και στην Ευρώπη, συμμετείχαν δυνάμεις του ναυτικού, της αεροπορίας και του στρατού ξηράς.

«Αναμφίβολα, αυτός είναι άλλος ένας κρίσιμος τομέας που ενισχύει τη στρατηγική σημασία των σχέσεών μας», είπε ο ρώσος πρόεδρος.