Στην Πέτρα του Ρωμιού και στον τόπο όπου εντοπίστηκε νεκρή η 28χρονη Lesya Bykova από την Ουκρανία το πρωί του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2023, για τον θάνατο της οποίας διερευνάται υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, διενήργησε σήμερα αυτοψία ο ιδιώτης ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης που εκπροσωπεί την πλευρά του 30χρονου υπόπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alphanews.live ο ιατροδικαστής επικέντρωσε την αυτοψία στο σημείο από το οποίο φέρεται να κατέπεσε η 28χρονη στον γκρεμό και εκεί όπου ο 30χρονος σύντροφος της ισχυρίζεται ότι καταρριχήθηκε και αναρριχήθηκε για να την διασώσει.

Δεύτερη νεκροτομή

Όπως μετέδωσε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο ανταποκριτής του Alpha Κύπρου στην Πάφο Κώστας Νάνος, χθες το απόγευμα (14/3) ο ιατροδικαστής εξέτασε τον 30χρονο ύποπτο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μάριος Ματσάκης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα όσα έχει αναφέρει ο 30χρονος φερόμενος δράστης στις Αρχές, επιβεβαιώνονται.

Στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας διενεργείται αυτή την ώρα η δεύτερη νεκροτομή στη σορό της 28χρονης από την καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Δρ. Χαρά Σπηλιοπούλου από την Ελλάδα, παρουσία του ιδιώτη ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη και των ιατροδικαστών Αγγελικής Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου που διενήργησαν την πρώτη νεκροτομή.

Η πρώτη νεκροτομή κατέδειξε ότι ο θάνατος της 28χρονης οφείλεται σε κάταγμα του υοειδούς οστού, που καταδεικνύει στραγγαλισμό, ενώ εντοπίστηκαν ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης της άτυχης Ουκρανής.