Η Τουρκία ξύπνησε σήμερα μουδιασμένη μετά τους ισχυρούς σεισμούς που προκάλεσαν χιλιάδες θανάτους. Ο χρόνος για τους επιζώντες στα συντρίμμια εξαντλείται, υπάρχουν όμως και οι εικόνες εκείνες που δημιουργούν ελπίδες.

Όπως η διάσωση της 24χρονης Rumeysa Yalcinkaya σήμερα το πρωί μετά από 27 ώρες που παρέμεινε εγκλωβισμένη στα συντρίμμια στο Καχρανμαρμαράς, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian.

Ο απολογισμός των νεκρών από το σεισμό που έπληξε χθες, Δευτέρα, τη νότια Τουρκία έφθασε τους 3.381, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική υπηρεσία για την αντιμετώπιση καταστροφών.

Μετά την ανακοίνωση αυτή αυξάνεται σε 4.890 ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία από το σεισμό, ο οποίος ήταν από τους σφοδρότερους που έχουν πλήξει την περιοχή εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Στη Συρία, εκατοντάδες οικογένειες εξακολουθούν να είναι παγιδευμένες κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων μετά τον καταστροφικό σεισμό, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της συριακής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας την οποία διαχειρίζεται η αντιπολίτευση.

Ο Ραΐντ αλ-Σάλεχ δήλωσε στο Ρόιτερς πως χρειάζεται επειγόντως βοήθεια από διεθνείς οργανώσεις για τις προσπάθειες της οργάνωσης, η οποία είναι γνωστή με την ονομασία Λευκά Κράνη στην ανταρτοκρατούμενη βορειοδυτική Συρία, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τραυματισθεί.