Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Συναγερμός σήμανε σε εκκλησία της Ισπανίας, καθώς εισέβαλε ένας άνδρας που ήταν οπλισμένος με σπαθί σαμουράι και σκότωσε ένα άτομο, ενώ τραυμάτισε ακόμα τέσσερα.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 20:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδος) στον ιερό ναό του Σαν Ισίδρο, στην Αλγεθίρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας. «Τα γεγονότα διερευνώνται και αναλύονται. Επί του παρόντος δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η φύση της επίθεσης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) που επικαλείται πληροφορίες ισπανικών μέσων ενημέρωσης, από την επίθεση σκοτώθηκε ο νεωκόρος της εκκλησίας ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και ο εφημέριος, η κατάσταση του οποίου κρίνεται σοβαρή.

Ο δράστης της επίθεσης – ο οποίος είναι περίπου 30 ετών και μαροκινής καταγωγής, σύμφωνα με την El Mundo – συνελήφθη και ανακρίνεται.