Η Τουρκία επικήρυξε τον μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ έναντι του ποσού των 500.000 δολαρίων καθώς τον θεωρεί καταζητούμενο τρομοκράτη και ζητά έναντι αδράς αμοιβής πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του.

Ο 30χρονος σέντερ που την περασμένη σεζόν έπαιξε για τους Μπόστον Σέλτικς στο NBA, τόνισε: «Δεν είμαι ο μόνος. Υπάρχουν τόσοι πολλοί αθώοι δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, αθλητές, ακτιβιστές και εκπαιδευτικοί σε αυτή τη λίστα. Τώρα η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της τουρκικής κυβέρνησης».

Ο Καντέρ πολλάκις έχει επικρίνει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλώντας τον «δικτάτορα» αλλά «Χίτλερ του αιώνα μας»

Ο ίδιος σχολίασε την επικήρυξη του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας στην λεζάντα της ανάρτησης του: «Δεν το πιστεύω ότι φτάσαμε στο σημείο που παίζεται η ζωή μου. Αν με σκοτώσουν στο κοντινό μέλλον, υπεύθυνο θα είναι το καθεστώς Ερντογάν. Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν, το ΝΑΤΟ και οι ηγέτες της Δύσης παραμένουν σιωπηλοί και προσπαθούν με διπλωματία να χειριστούν αυτές τις δικτατορίες;».

Δεν σταμάτησε εκεί, όμως. Σε νέα ανάρτησή του ο Καντέρ έγραψε: «Έλα να με πιάσεις Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Θέλεις να χάσεις μισό εκατομμύριο; Ελεύθερα…».