Οι αστυνομικές αρχές της Ινδίας ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν έναν πατέρα και το γιο του για την υποτιθέμενη δολοφονία πρώην συνεργάτη του πρώτου, ο οποίος διέδιδε φήμες πως ο πατέρας είναι ομοφυλόφιλος.

Οι δύο ύποπτοι, Σουρές Κουμάρ και ο γιός του Ρατζ Κουμάρ, κατηγορούνται πως πέταξαν επίσης το πτώμα του κοντά σε αυτοκινητόδρομο στην πόλη Νουχ της Ινδίας.

Σύμφωνα με τους «Times of India», ο Κουμάρ είπε στην αστυνομία πως πήρε την απόφαση να καταστρώσει τον φόνο με το γιο του εκτιμώντας πως ο άλλοτε συνάδελφός του είχε βάλει στόχο να τον δυσφημίσει σε όλη την τοπική κοινωνία καθώς τον αποκαλούσε γκέι στον εργασιακό του χώρο.

Η τοπική αστυνομία βρήκε το πτώμα ενός άνδρα, που αναγνωρίστηκε ως ο 35χρονος Σομπίρ, εγκαταλελειμμένο κοντά στο χωριό Γκουσπάιτι που βρίσκεται κοντά στον αυτοκινητόδρομο.

Ο Σομπίρ εργαζόταν μαζί με τον Σουρές Κουμάρ ως οδηγός για μια ιδιωτική εταιρεία, σύμφωνα με τις αρχές. Προηγουμένως, ήταν συνεργάτης με συγγενή του Κουμάρ που εκείνος φέρεται να του είπε ότι ο Κουμάρ είναι ομοφυλόφιλος.

Έκτοτε, είπε ο δράστης, το θύμα άρχισε να τον κοροϊδεύει δημοσίως σε σημείο που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά του πριν από πέντε μήνες. Πριν από περίπου ένα μήνα βρήκε δουλειά ως οδηγός σε άλλη εταιρία στην πόλη, αλλά και πάλι, όπως ισχυρίζεται, ο Σομπίρ επισκέφθηκε το χώρο εργασίας του και είπε σε όλους πως είναι ομοφυλόφιλος.

Αυτό τον οδήγησε στο να καταστρώσει ένα σχέδιο με τον γιο του για να τον εκδικηθεί. Πατέρας και γιος είπαν στην αστυνομία ότι πήραν με τη βία τον Σομπίρ σε ένα αυτοκίνητο, τον χτύπησαν με πέτρες και τον στραγγάλισαν, πριν πετάξουν το πτώμα του και διαφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος.

Η Ινδία εξακολουθεί να υστερεί όσον αφορά τα δικαιώματα και την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει πρόοδο.