Τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας δεν έχουν αποκαλύψει πολλά για το νεαρό κορίτσι που έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις δίπλα στον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, τις τελευταίες εβδομάδες. Την Πρωτοχρονιά, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες τους, χωρίς να διευκρινιστεί πότε έχουν τραβηχτεί, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους σε εγκατάσταση πυρηνικών πυραύλων. Η ηλικία και το όνομά της δεν έχουν γίνει γνωστά. Αναφέρονται σε εκείνη ως απλώς «η πιο αγαπημένη κόρη» του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αυτό από μόνο του αρκούσε να δημιουργηθούν ερωτήματα για το κορίτσι και τη θέση του στη δυναστεία, καθώς και για αν προετοιμάζεται για διάδοχος του πατέρα της.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει μοναρχία. Οι ηγέτες θεωρητικά εκλέγονται μέσω του Εργατικού Κόμματος. Στην πραγματικότητα όμως οι Κιμ βρίσκονται στην εξουσία σαν μια ιδιωτική οικογενειακή εταιρεία από το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, γράφουν οι New York Times.

Ο παππούς και ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν ηγέτες μέχρι τον θάνατό τους. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος γίνεται 39 ετών την επόμενη Δευτέρα, βρίσκεται ήδη στην εξουσία εδώ και 11 χρόνια και θεωρείται απίθανο να αποχωρήσει σύντομα. Ωστόσο, το ερώτημα για το ποιος θα τον διαδεχτεί παραμένει ένα θέμα συζήτησης ανάμεσα σε αξιωματούχους και αναλυτές, ειδικά όταν κυκλοφορούν φήμες για την υγεία του.

Οι συζητήσεις για τα σχέδια διαδοχής στη Νότια Κορέα επανήλθαν όταν Σεούλ και Ουάσινγκτον είπαν αυτή την εβδομάδα ότι συζητούν πώς να αντιμετωπίσουν καλύτερα την αυξανόμενη πυρηνική απειλή από τη Βόρεια Κορέα.

Τον Νοέμβριο η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου και τα κρατικά ΜΜΕ της χώρας ανέφεραν ότι ο Κιμ την παρακολούθησε με την κόρη του, ενώ δημοσίευσαν φωτογραφίες του κοριτσιού με λευκό μπουφάν, να κρατά το χέρι του πατέρα της καθώς παρακολουθούσαν τη δοκιμή.

Μερικές ημέρες αργότερα, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας είπαν ότι το κορίτσι λέγεται Kim Ju-ae και είναι το μωρό που ο σταρ του NBA Ντένις Ρόντμαν έχει πει ότι κράτησε όταν συνάντησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην Πιονγκγιάνγκ το 2013.

Η δημόσια εμφάνιση της Ju-ae σηματοδότησε την πρώτη φορά που η Πιονγκγιάνγκ επιβεβαίωσε ότι ο Κιμ είχε παιδί. Μέχρι το ντεμπούτο της στα κρατικά ΜΜΕ, οι Βορειοκορεάτες δεν είχαν δει κάποιο από τα παιδιά του. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας έχουν πει ότι έχει τρία παιδιά, με το μεγαλύτερο να είναι πιθανότατα ένα αγόρι. Η Ju-ae είναι το δεύτερο παιδί του.

Αναλυτές από το εξωτερικό παρατήρησαν ότι χαρακτηρίστηκε «αγαπημένη» και ότι έχει επιλεγεί να εκπροσωπήσει την επόμενη γενιά της οικογένειας Κιμ.

Αν ο Κιμ επιλέξει μια κόρη αντί για έναν γιο ως διάδοχο, θα πρόκειται για μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση για ηγέτη της χώρας. Ως ο μικρότερος από τρεις γιους, ο Κιμ ξεχώρισε όταν ο πατέρας του τον επέλεξε ως διάδοχό του, σύμφωνα με αναλυτές. Και παρόλο που η ηγεσία της Βόρειας Κορέας είναι αντρική υπόθεση, το καθεστώς του Κιμ περιλαμβάνει και μερικές γυναίκες που ξεχωρίζουν.

Αποκαλύπτοντας νωρίς τον πιθανό διάδοχό του, ο Κιμ μπορεί να προσπαθεί αποφύγει τα λάθη του πατέρα του, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές. Οι Βορειοκορεάτες δεν είχαν δει τον Κιμ Γιονγκ Ουν μέχρι την εμφάνισή του στα κρατικά ΜΜΕ το 2010. Όταν ο πατέρας του πέθανε το 2021, υπήρξε μεγάλη αμφισβήτηση, εντός και εκτός χώρας, για τις ικανότητες του Κιμ να ηγηθεί της χώρας. Χρειάστηκαν χρόνια για να εδραιώσει την εξουσία του.