Ένας πολυγαμικός ηγέτης αίρεσης στην Αριζόνα των ΗΠΑ κατηγορείται ότι παντρεύτηκε περισσότερες από 20 γυναίκες, με τις περισσότερες να είναι κάτω των 15 ετών. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσά τους ήταν και η ίδια του η κόρη.

Όπως προκύπτει από έγγραφα του FBI, ο 46χρονος Samuel Rappylee Bateman κατηγορείται για αιμομιξία, ομαδικές σεξουαλικές πράξεις που αφορούν ενήλικες και παιδιά –κάποια ηλικίας 9 ετών– και για σεξουαλική εμπορία παιδιών.

Ο Bateman ηγείται μιας ομάδας Μορμόνων της Φονταμενταλιστικής Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των τελευταίων ημερών και κρατείται σε φυλακή στην Αριζόνα μετά την έφοδο του FBI σε δύο σπίτια του στο Κολοράντο Σίτι τον Σεπτέμβριο.

Οι αστυνομικοί έψαχναν για αποδείξεις σχετικά με γάμους με ανήλικες ή σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα σε ενήλικες και παιδιά. Σύμφωνα με την the Tribune, η οικογένεια του Bateman είπε στους ερευνητές ότι στις αρχές του 2019 ήθελε να πάρει την έφηβη κόρη του για να την κάνει γυναίκα του.

Κι ενώ σε βάρος του Bateman δεν έχουν ασκηθεί κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση, τα επίσημα έγγραφα αναφέρουν ότι το FBI θεωρεί ότι ο ίδιος και άλλοι μετέφεραν ανήλικα παιδιά μεταξύ Αριζόνα, Γιούτα, Νεβάδα και Νεμπράσκα για να συμμετάσχουν σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις την περίοδο μεταξύ Μαΐου 2020 και Νοεμβρίου 2021.

Ο Bateman «άρχισε να ισχυρίζεται ότι ήταν προφήτης» το 2019 και κέρδισε περίπου 50 ακολούθους και πάνω από 20 συζύγους, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν μικρότερες των 15 ετών, σύμφωνα με τα έγγραφα από την πράκτορα του FBI, Dawn A. Martin. Η πλειοψηφία των συζύγων είναι κόρες, αδερφές και μητέρες από δύο ευρύτερες πολυγαμικές οικογένειες.

Η Martin εξασφάλισε και ηχογραφήσεις από τον Νοέμβριου του 2021 όταν είχε γίνει μια συζήτηση, στην οποία ο Bateman είπε ότι ο «Επουράνιος Πατέρας» του είχε δώσει οδηγίες «να δώσει ό,τι πιο πολύτιμο έχει, την αγνότητα των κοριτσιών του», σε τρεις ενήλικες άντρες ακολούθους του.

Ο Bateman φέρεται να παρακολούθησε τους τρεις άντρες να κάνουν σεξ με τις κόρες του, μία από τις οποίες ήταν μόλις 12 ετών.

Φέρεται να είπε ότι οι κόρες του «θυσίασαν την αγνότητά τους για τον Κύριο» και ότι «ο Θεός θα φτιάξει τα σώματά τους».

Τα σχετικά έγγραφα έφτασαν την Παρασκευή σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγτκον, όπου 8 κορίτσια αφαιρέθηκαν από σπίτι του 46χρονου από τις αρμόδιες αρχές για την προστασία των ανηλίκων την Πέμπτη. Τα κορίτσια είχαν τοποθετηθεί σε σπίτια στα προάστια του Φίνιξ, όμως εξαφανίστηκαν την Κυριακή.

Η δικαστής Camille Bibles διέταξε ο Bateman να παραμείνει πίσω από τα σίδερα, την ώρα που η υπόθεση παίρνει τον δρόμο για το δικαστήριο. Σύμφωνα με την ίδια, είχε τις επαφές για να λάβει βοήθεια αν χρειαζόταν και ανησυχούσε για τα νεαρά κορίτσια σε ευάλωτη θέση: «Τα δικαστήρια έχουν ευθύνη να προστατεύουν ανθρώπους που δεν μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους».