Στροφή 180 μοιρών έκανε η Cally Stewart που από «απόλυτη σκ@@@», όπως η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της, έγινε σχεδόν πνευματική καθοδηγήτρια που συμβουλεύει τις γυναίκες πώς να σέβονται η μία την άλλη. Η 35χρονη σήμερα γυναίκα περιγράφει με λεπτομέρειες το bullying που έκανε σε συμμαθήτριες και συναδέλφους της μέχρι που παντρεύτηκε και έγινε μητέρα και έτσι συνειδητοποίησε το πρόβλημα που είχε.

Για σχεδόν 20 χρόνια, η Stewart τρομοκρατούσε όσες γυναίκες βρίσκονταν στο διάβα της, κάνοντας απαράδεκτα σχόλια για το ντύσιμο, το βάρος τους και τις ικανότητές τους. «Ήμουν η απόλυτα σκ@@@. Ήμουν απαίσια και είχα την ψευδαίσθηση ότι ήμουν πολύ δυνατή» περιγράφει μιλώντας στο South West News Service, όπως αναμεταδίδει η New York Post.

«Γελούσα με τα ρούχα άλλων κοριτσιών και σχολίαζα για παράδειγμα ότι “είναι πολύ χοντρή για να φοράει κάτι τέτοιο”» θυμάται.

Όπως λέει, όλα ξεκίνησαν όταν άλλοι τραμπούκοι στο σχολείο την κορόιδευαν για την εμφάνισή της. «Συνειδητοποίησα ότι αν δεν φοβόμουν δεν είχαν καμία δύναμη πάνω μου και έτσι έγινα εγώ τραμπούκος, έκανα bullying σε όποιον έβρισκα μπροστά μου. Ήμουν απαίσια και έκανα τη ζωή μαθητών και καθηγητών κόλαση» εξομολογείται.

Σύντομα απέκτησε τη φήμη της «σκ@@ας» και μάλιστα έφτασε σε σημείο να αποβληθεί από το σχολείο για τη συμπεριφορά της αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό για να σταματήσει.

«Θυμάμαι ότι κάποιος μου είπε κάποτε ότι η ζωή θα είναι δύσκολη για εμένα αν δεν άλλαζα συμπεριφορά» λέει αλλά το πλήρωμα του χρόνου δεν είχε φτάσει ακόμα για την Stewart.

Όταν άρχισε να δουλεύει σε καφετέριες και γραφεία, στόχος της έγιναν πια οι γυναίκες συνάδελφοι. «Έλεγα ότι κοιμήθηκαν με κάποιον άνδρα για να φτάσουν εκεί και άλλα απαίσια πράγματα για το ντύσιμό τους» λέει.

Ούτε οι φίλες της δεν ξέφυγαν από αυτόν τον κυκεώνα κακίας με την Cally να κυκλοφορεί για αυτές διάφορες φήμες πίσω από την πλάτη τους.

Παρά την… τουλάχιστον απαράδεκτη συμπεριφορά της, η Stewart παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά. «Ο άντρας μου πίστευε ότι ήμουν τρελή» παραδέχεται και αποκαλύπτει ότι η μητρότητα ήταν αυτή που τελικά την οδήγησε να αναγνωρίσει την προβληματική της συμπεριφορά.

«Ήμουν 30 χρονών και συνειδητοποίησα ότι είχα καταφέρει τόσα πράγματα αλλά παρ’ όλα αυτά ένιωθα άχρηστη. Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να αλλάξω» τονίζει.

Με την υποστήριξη του συζύγου της, η Stewart μπήκε σε ένα πρόγραμμα πνευματικής άσκησης για να αντιμετωπίσει την τάση της στο να τραμπουκίζει άλλους ανθρώπους και κυρίως άλλες γυναίκες.

Το πρόγραμμα, όπως λέει, τη βοήθησε να γίνει πιο ευγενικός άνθρωπος και την καθοδήγησε στο πώς να δημιουργεί φιλίες με άλλες γυναίκες βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό.

Έτσι, όταν η καλοσύνη υπερχείλισε μέσα της, ξεκίνησε τη δική της εταιρεία με την ονομασία «Curiously Her», η οποία βοηθά άλλες γυναίκες να νικήσουν τις παγιωμένες πεποιθήσεις τους και να μεταμορφωθούν πνευματικά.

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που πληγώνονται, συνεχίζουν να πληγώνουν τους άλλους επειδή είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης του τραύματος. Πρέπει να παρέχουμε βοήθεια στους ανθρώπους που υποφέρουν» εξηγεί η Stewart.

«Σήμερα κοιτάζω τις πράξεις μου και πιστεύω ότι είναι απαράδεκτες» εξομολογείται. «Τώρα έχω πολύ περισσότερες γυναίκες φίλες και γνωστές από ό,τι είχα πριν«.

«Κάποιος μου έγραψε στο Facebook: “Έκανες τη ζωή [μου] κόλαση αλλά τώρα μπορώ να δω πόσο διαφορετική είσαι”» καταλήγει η Cally Stewart, νιώθοντας ευγνωμοσύνη που μπόρεσε η ίδια να αλλάξει και τώρα πια βοηθά και άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο.