Είναι κάποιες σέξι «σπινθήρες» που ηλεκτρίζουν το διαδίκτυο. Οι χρήστες του TikTok παρακολουθούν γυναίκες ηλεκτρολόγους να… φωτίζουν την εφαρμογή με την όμορφη εμφάνισή τους χαράσσοντας με αυτοπεποίθηση τον δικό τους χώρο στην ανδροκρατούμενη βιομηχανία.

Η χρήστης του TikTok @isabellmcguire0, η οποία κατάγεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, έγινε σταρ αφού μοιράστηκε ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται να χορεύει το ραπ κομμάτι του Akon «Smack That» σε ένα εργοτάξιο. Στο απόσπασμα, η αυτοαποκαλούμενη «σπινθήρας» (ένας βρετανικός όρος αργκό για τον ηλεκτρολόγο) εθεάθη να βγάζει τη σκονισμένη κουκούλα της ενώ καλωδιώνει ένα σπίτι. Στη συνέχεια έδειξε το σώμα της με ένα crop top και ένα cargo παντελόνι καθώς κουνιόταν σε ρυθμούς ραπ.

«Ξαφνικά τα φώτα μου δεν λειτουργούν», είπε ένα άτομο κάτω από το viral βίντεο, που συγκέντρωσε 10,7 εκατομμύρια προβολές.

«Νομίζω ότι η πρίζα μου πρέπει να αλλάξει», σχολίασε κάποιος άλλος. Αλλά οι… σπίθες είχαν θαυμάστριες και γυναίκες, πολλές από τις οποίες επαίνεσαν τη McGuire που ανέδειξε το γεγονός ότι οι ηλεκτρολόγοι είναι μια παραδοσιακά ανδρική δουλειά.

«Σκοτώνεις κορίτσι», έγραψε μια γυναίκα, πριν γράψει η δεύτερη: «Έχω παρόμοια δουλειά με τη δική σου και μερικές φορές νιώθω τόσο ανασφαλής… αλλά όταν βλέπω κορίτσια στο TikTok με ρούχα εργάτριας, νιώθω τόσο χαρούμενη. Φαίνεσαι τόσο “καυτή”» σημείωσε.

@isabellmcguire0

can we ignore that fact i was having a convo all the way through this😂

♬ Flowers (Say My Name) – ArrDee

Την Πέμπτη, η McGuire ανέβασε ένα δεύτερο viral βίντεο από το εργοτάξιο, το οποίο συγκέντρωσε περισσότερες από 1,8 εκατομμύρια προβολές και την έδειξε ντυμένη με μπότες κατασκευής και ένα εντυπωσιακό ροζ crop top.

Ωστόσο, απέχει πολύ από το να είναι η πρώτη γυναίκα ηλεκτρολόγος που έγινε viral στο TikTok επειδή επιδεικνύει τη λαμπερή εμφάνισή της. Η 24χρονη Bethany Andrews, @beth_electrical, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από ένα εκατομμύριο προβολές βίντεο στην εφαρμογή με κλιπ που την δείχνουν να δουλεύει με καλώδια ενώ φοράει μακιγιάζ.

Η μελαχρινή καλλονή λαμβάνει εκατοντάδες σχόλια από θεατές που έρχονται την εμφάνιση της σε συνδυασμό με τις ικανότητές της στην εργασία. Η Andrews παραδέχτηκε πως την έχουν υποτιμήσει «σεξιστές» συνάδελφοι και πελάτες. « Κάποιοι πελάτες αμφιβάλλουν για την ικανότητά μου», είπε. «Όταν βλέπω μια βλάβη και τους το λέω, λένε ότι θέλουν μια δεύτερη γνώμη. Δεν ξέρω αν είναι επειδή είμαι γυναίκα ή ότι είμαι νέα — ή και τα δύο;» Η Άντριου λέει ότι έχει «χοντρόπετση» και «δεν την ενοχλεί» ς, προσθέτοντας ότι οι λογαριασμοί της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν βοηθήσει να ανανεωθεί η αντίληψη των ανθρώπων για τις γυναίκες ηλεκτρολόγους. «Έλαβα μηνύματα από άλλες γυναίκες που έλεγαν ότι τις ενέπνευσα να μπουν στο χώρο και αυτό είναι τόσο συγκινητικό», είπε.

Ακόμα ένας άλλος λαμπερός…. σπινθήρας ρίχνει έντονο φως στη γυναικεία ενδυνάμωση στο επάγγελμα, μεταδίδει η nypost. Η “Karly the Sparky” είναι μια Καναδή TikToker που συγκέντρωσε 6,3 εκατομμύρια likes σε βίντεο. Οι θεατές «μπήκαν» στο χώρο εργασίας της και τους έδειξε πώς φτιάχνει σπίτια και γραφεία.

«Φέρνεις φως στα σπίτια και τις καρδιές όλων», σχολίασε ένας άνδρας σε ένα από τα πρόσφατα βίντεο της Karly.

.