Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διόρισε ως νέο στρατηγό για τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία τον Σεργκέι Σουροβίκιν και σύμφωνα με την Bild, ο δεύτερος σε δύο μέρες έκανε πράξη το όραμα του πρώτου, που είναι η «εξόντωση των Ουκρανών».

«Χρειάστηκαν μόνο δύο ημέρες για να κάνει πράξη το όραμα του Πούτιν ο νέος υψηλόβαθμος Ουκρανός στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν: την εξόντωση Ουκρανών», ανέφερε χαρακτηριστικά το γερμανικό δημοσίευμα.

Σημειώνεται, ότι ο νέος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων έχει σκληρή φήμη, ιδιαίτερα μετά τον πόλεμο στη Συρία το 2017, στον οποίο και διακρίθηκε.

Χαρακτηριστικά, ο Gleb Irisov, πρώην υπολοχαγός της πολεμικής αεροπορίας που συνεργάστηκε με τον Σουροβίκιν έως το 2020, είπε ότι ο νέος στρατηγός ήταν ένας από τους λίγους ανθρώπους στον στρατό που «ήξερε πώς να επιβλέπει και να εξορθολογεί διαφορετικούς κλάδους του στρατού».

«Είναι πολύ σκληρός αλλά και ικανός διοικητής», είπε ο Irisov «αλλά δεν θα μπορέσει να λύσει όλα τα προβλήματα. Η Ρωσία έχει έλλειψη σε όπλα και ανθρώπινο δυναμικό» ανέφερε.

Μάλιστα, με βάση διεθνή ΜΜΕ, ο διορισμός του Σεργκέι Σουροβίκιν αμβλύνει τη δημόσια οργή μεταξύ των Ρώσων σκληροπυρηνικών, οι οποίοι γίνονταν όλο και πιο ανυπόμονοι με τις στρατιωτικές αποτυχίες της χώρας. «Τώρα, είμαι 100% ικανοποιημένος με την επιχείρηση», έγραψε ο Καντίροφ στο κανάλι του στο Telegram το πρωί της Δευτέρας, αναφερόμενος στον βομβαρδισμό του Κιέβου, όπου σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι.