Ένας κάτοικος του Χονγκ Κονγκ συνελήφθη από τις αρχές της περιοχής, επειδή χρησιμοποίησε μια φυσαρμόνικα και έπαιξε τον βρετανικό ύμνο ως φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το περιστατικό σημειώθηκε έξω από το βρετανικό προξενείο, όπου εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, παρακολουθώντας την κηδεία της Βρετανίδας μονάρχη, μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, ανάβοντας κεριά και εναποθέτοντας λουλούδια.

Ο άνδρας λοιπόν, άρχισε να παίζει φυσαρμόνικα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ερμηνεύοντας τον βρετανικό ύμνο και το “Glory to Hong Kong”, ένα τραγούδι που ήταν δημοφιλές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας πριν από τρία χρόνια.

Σήμερα, η αστυνομία είπε ότι ένας 43χρονος συνελήφθη έξω από το προξενείο για «ενέργειες στάσης». Η αστυνομία επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτός ήταν ο άνδρας με τη φυσαρμόνικα.

Σημειώνεται, ότι χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ σχημάτισαν ουρές έξω από το βρετανικό προξενείο την περασμένη εβδομάδα για να υπογράψουν ένα βιβλίο συλλυπητηρίων για τη βασίλισσα, η οποία πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου μετά από 70 χρόνια διακυβέρνησης.