Η Αρμενία ανακοίνωσε ότι έχει χάσει τουλάχιστον 105 στρατιώτες στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, καθώς το τελευταίο 24ωρο έχουν αναζωπυρωθεί οι εχθροπραξίες ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν είπε πως το Αζερμπαϊτζάν «εγκαθίδρυσε έλεγχο» σε ορισμένα τμήματα του αρμενικού εδάφους ως αποτέλεσμα της πιο πρόσφατης στρατιωτικής αντιπαράθεσης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Αν λέμε πως το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε μια επίθεση εναντίον της Αρμενίας, σημαίνει πως κατάφερε να εγκαθιδρύσει έλεγχο σε μερικά εδάφη», είπε, σύμφωνα με το TASS.

Σύμφωνα με το AFP, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε πως οι αζερικές δυνάμεις «κατέλαβαν» 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα αρμενικού εδάφους στις εχθροπραξίες που έχουν ξεσπάσει από χθες στα σύνορα των δύο χωρών.

«Ο εχθρός κατέλαβε 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα αρμενικού εδάφους τον Μάιο και επιπλέον δέκα τετραγωνικά χιλιόμετρα» στις τρέχουσες εχθροπραξίες, δήλωσε ο Πασινιάν ενώπιον του κοινοβουλίου στο Γερεβάν. «Πρέπει να φύγουν από τα εδάφη μας.»

Ο Πασινιάν απέρριψε τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να επιβάλει στρατιωτικό νόμο στην Αρμενία -όπως είχε κάνει η χώρα πριν από δύο χρόνια στη διάρκεια ενός πολέμου έξι εβδομάδων με το Αζερμπαϊτζάν για τη διαφιλονικούμενη περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ- λέγοντας πως δεν θεωρεί πως είναι απαραίτητο σε αυτή τη φάση.