Από την στιγμή που πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ αρκετά ασυνήθιστα πράγματα για την ζωή της έγιναν γνωστά και ένα από αυτά, είναι πως της άρεσε να παίζει video games και μάλιστα είχε μια ειδική χρυσή κονσόλα Wii αξίας 24 καρατίων.

Σύμφωνα με την nypost.com, περίπου το 2009 η βασίλισσα Ελισάβετ είδε μια μέρα τον εγγονό της πρίγκιπα Γουίλιαμ, να χαλαρώνει παίζοντας στην κονσόλα της Nintendo. Εκείνη καθώς θεωρούσε ιδιοφυή τα παιχνίδια της διάσημης ιαπωνικής εταιρείας, πήγε να του κάνει παρέα και ζήτησε να πάρει για λίγο το χειριστήριο. Τότε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η μονάρχης αποδείχτηκε πολύ καλή παίκτρια, ενώ ξεχώρισε στο μπόουλινγκ.

Το χρυσό Wii που έλαβε ως δώρο η βασίλισσα Ελισάβετ

Έτσι, διαδόθηκε το νέο ότι η μονάρχης βρίσκει ένα νέο τρόπο να χαλαρώνει, με αποτέλεσμα το 2009 η διευθύντρια προϊόντων της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών THQ, Danielle Robinson, να ανακοινώσει ότι ετοιμάζεται μια ειδική χρυσή έκδοση αποκλειστικά για την Ελισάβετ.

Από το παλάτι, στο «σφυρί» για 300.000 δολάρια…

Τον επόμενο χρόνο λοιπόν, η εταιρεία έστειλε την χρυσή κονσόλα Wii αξίας 24 καρατίων στην βασίλισσα Ελισάβετ, όμως εκείνη δεν την έπιασε ποτέ στα χέρια της, καθώς απαγορεύονταν να παραδοθεί από την Ομάδα Αλληλογραφίας του Μπάκιγχαμ, λόγω της πολιτικής για «ανεπιθύμητα δώρα».

Έτσι, μετά από καιρό κατέληξε στα χέρια του διαχειριστή IT Donny Fillerup, ο οποίος την αγόρασε το 2017 έναντι ενός αδιευκρίνιστου ποσού. Παρόλα αυτά, αναγκάστηκε να την βγάλει στο «σφυρί» για το ποσό των 300.000 δολαρίων στο eBay.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κονσόλα μπορεί να έχει δημιουργηθεί από χρυσό αξίας 24 καρατίων, αλλά την διαθέτει σε χαμηλή τιμή -αναλογικά με το πόσο μπορούσε να πιάσει στην αγορά- επειδή βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο και χρειάζεται επειγόντως λεφτά.

«Θέλω να είμαι λογικός με το να αγοράσω ένα μέρος για να μείνω. Με 300.000 δολάρια αυτό μπορώ να το κάνω», είπε χαρακτηριστικά.