Η Βρετανία πενθεί την βασίλισσα Ελισάβετ με την σορό της να έχει μεταφερθεί στο Γουέστμινστερ Χολ και να έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, με την ουρά που έχει σχηματίσει ο κόσμος να ξεπερνά τα 4 χιλιόμετρα.

Έτσι, περνώντας από τις δύο πλευρές του φερέτρου, το οποίο έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα επιβλητικό βάθρο, οι πολίτες, εμφανώς συγκινημένοι, έσκυβαν το κεφάλι σε ένδειξη σεβασμού – τα μάτια κάποιων ήταν κόκκινα από το κλάμα.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν στο λαϊκό προσκύνημα. Εκτιμάται ότι πολλοί θα περιμένουν δεκάδες ώρες σε μια ουρά που μπορεί να εκτείνεται σε μήκος ακόμη και 16 χιλιομέτρων.

Ο χώρος θα είναι ανοιχτός όλο το 24ωρο και προσβάσιμος μέχρι τις 06:30 (τοπική ώρα) το πρωί της Δευτέρας, καθώς εκείνη την ημέρα είναι προγραμματισμένη η κηδεία της Ελισάβετ.

Σημειώνεται, ότι οι τελετές αποχαιρετισμού της βασίλισσας ξεκίνησαν από την Κυριακή, με την σορό της να μεταφέρεται αρχικά στη Σκωτία -μέρος που άφησε την τελευταία της πνοή και ξεκίνησε η τελετή αποχαιρετισμού- και είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Την Τρίτη επέστρεψε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και τώρα μεταφέρθηκε στο Γουέστμινστερ Χολ, όπου θα εκτίθεται και πάλι σε λαϊκό προσκύνημα.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Associated Press:

Η βασιλική οικογένεια «ενώθηκε» ξανά

Μία από τις εικόνες που ξεχώρισαν κατά την διάρκεια της τελετής στο Γουέστμινστερ Χολ είναι το γεγονός ότι εμφανίστηκαν μαζί όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Έτσι, αρκετοί είδαν ξανά μαζί τους Χάρι, Μέγκαν, Ουίλιαμ και Κέιτ, παρά τις πρόσφατες διαφωνίες που είχαν υπάρξει.

Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένους επικοινωνιολόγους που μίλησαν σε ξένα Μέσα, η συγκεκριμένη εικόνα της βασιλικής οικογένειας δείχνει ενότητα μέσα στο Παλάτι, ιδιαίτερα σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Associated Press: