Η Καμίλα Πάρκερ δεν είναι πλέον μια απλή «γαλαζοαίματη» της Βρετανίας, αφού μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, κατέχει τον τίτλο σύζυγος του βασιλιά, με τους Βρετανούς να μένουν σαστισμένοι, όχι όμως και σοκαρισμένοι.

Όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, η γυναίκα που κέρδισε το προσωνύμιο «το πιο μισητό πρόσωπο» της Βρετανίας μετά τον θάνατο της πριγκίπισσα Νταϊάνα, κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα της βασιλικής οικογένειας, τόσο προς τους αστικούς κύκλους, όσο και προς τον λαό.

Παρόλα αυτά, χρειάστηκαν περίπου δύο δεκαετίες για να φτιάξει την εικόνα της, κάτι που το κατάφερε, τόσο γιατί στήριξε τον σύζυγο της, που πολλοί θεωρούσαν «τελειωμένο» μετά το διαζύγιο με την πρώην σύζυγο του, όσο και γιατί προσέγγισε πλούσιους κύκλους για να κάνει μια σειρά από φιλανθρωπίες και έργα.

Βασίλισσα Καμίλα και Βασιλιάς Κάρολος

Ο γάμος, η παράνομη σχέση και το μίσος των Βρετανών

Το κανονικό της όνομα ήταν Καμίλα Ρόζμαρυ Σαντ, όμως σε ηλικία 25 ετών το 1973 παντρεύτηκε τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς και υιοθέτησε το επίθετο του. Οι δύο τους έμειναν για 21 χρόνια παντρεμένοι, με πολλά έτη να βρίσκονται σε διάσταση, μέχρι που πήραν διαζύγιο το 1994.

Μέχρι τότε, δεν είχε απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας, όμως όταν η Νταϊάνα έδωσε την περίφημη συνέντευξη στο BBC, όπου έβγαλε στη φόρα τα «άπλυτα» της βασιλικής οικογένειας, είπε ότι «σε αυτό το γάμο είμασταν τρεις, οπότε είχε λίγο κόσμο.. ». Τότε, ο Τύπος άρχισε να ασχολείται μαζί της και αποκαλύφθηκε πως γνώριζε τον Κάρολο από το 1970 κι ήταν φίλοι, ενώ την δεκαετία του 1990 είχαν συνάψει παράνομη σχέση.

Βασίλισσα Καμίλα και Βασιλιάς Κάρολος
Καμίλα και Κάρολος το 1999

Αμέσως, οι Βρετανοί που υποστήριζαν την Νταϊάνα ως «πριγκίπισσα του λαού» και δεν είχαν σε καλή υπόληψη την βασιλική οικογένεια -είχαν προηγηθεί οικονομική κρίση και η κατάρρευση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας- αμέσως την «έβαλαν» στο μάτι.

Έτσι, οι σκανδαλοθηρικές εφημερίδες της εποχής σταμάτησαν να ασχολούνται με τους εραστές της Νταϊάνα που θεωρούνταν «ιερό πρόσωπο για τον λαό» και έβαλαν στο «στόχαστρο» την Καμίλα, η οποία κέρδισε τον τίτλο του «πιο μισητού προσώπου» της Βρετανίας.

Βασίλισσα Καμίλα και Βασιλιάς Κάρολος
Καμίλα και Κάρολος το 2005

Η άνοδος στη κοινή γνώμη

Το 2005 παντρεύτηκε τον Κάρολο και έγινε επίσημα μέλος της βασιλικής οικογένειας, αν και διατήρησε το επώνυμο του πρώην συζύγου της, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν σχέσεις. Τα χρόνια λοιπόν πέρασαν και καθώς η ιστορία με την πριγκίπισσα Νταϊάνα άρχισε να ξεθυμαίνει, ο κόσμος σταμάτησε να την μισεί, όχι όμως και να την λατρεύει.

Έτσι, τα επόμενα χρόνια μέχρι και σήμερα, οι Βρετανοί αισθάνονταν άβολα, όταν σκέφτονταν ότι η Καμίλα μπορεί να γίνει βασίλισσα. Χαρακτηριστικά, η washingtonpost.com αναφέρει ότι το 2010 ο Κάρολος σε ερώτηση που δέχτηκε αν η σύζυγος του γινόταν κάποτε βασίλισσα, απάντησε ότι «θα δούμε… Γιατί όχι; Μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή».