Έξι στρατιώτες και ένας Ισραηλινός πολίτης τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση εναντίον ενός λεωφορείου που κυκλοφορούσε στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, τρεις άνδρες –δύο από την Τζενίν (Δυτική Όχθη) και ένας Άραβας Ισραηλινός– διενήργησαν την επίθεση εναντίον ενός πολιτικού αυτοκινήτου που χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά νεοσυλλέκτων.

Δύο από τους υπόπτους συνελήφθησαν λίγο μετά την επίθεση που έγινε κοντά στην πόλη Τούμπας, στην κοιλάδα του Ιορδάνη, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της κοιλάδας.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν κοντά στο κουφάρι του απανθρακωμένου αυτοκινήτου που είχαν χρησιμοποιήσει και τουφέκια βρίσκονταν στο έδαφος όχι μακριά από το σημείο.

Ο εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε πως το ημιφορτηγό “πήρε φωτιά, πιθανόν από βόμβα Μολότοφ που βρισκόταν στο όχημα” και πρόσθεσε πως οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν λαμβάνουν ιατρική φροντίδα για εγκαύματα.

Το παρμπρίζ του λεωφορείου που ήταν στόχος της επίθεσης δέχθηκε μια σαρανταριά σφαίρες και ένα παράθυρο στο πλάι έγινε θρύψαλα, διαπίστωσε το AFP.

Σε έναν χωματόδρομο κοντά στο λεωφορείο, οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν ένα απανθρακωμένο ημιφορτηγό που ανήκε στους δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ένας στρατιώτης που τραυματίστηκε σοβαρά είναι τώρα σε σταθερή κατάσταση, ενώ άλλοι πέντε στρατιώτες και ένας πολίτης τραυματίστηκαν ελαφρά.

Η Magen David Adom (Mada), το ισραηλινό ισοδύναμο του Ερυθρού Σταυρού, ανέφερε πως δύο τραυματίες από πυροβολισμούς διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της ισραηλινής παραλιακής πόλης Χάιφα. Άλλοι τρεις, που τραυματίστηκαν από “θραύσματα γυαλιού”, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στο βόρειο Ισραήλ.

Την επίθεση, για την οποία δεν υπάρχει προς το παρόν ανάληψη ευθύνης, χαιρέτισε το ισλαμικό κίνημα Χαμάς που ασκεί την εξουσία στη Γάζα, μια παλαιστινιακή περιοχή που τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό και χωρίζεται γεωγραφικά και πολιτικά από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.