Με αμείωτη ένταση εξακολουθεί η Άγκυρα να εξαπολύει «βολές» κατά της Ελλάδας και αυτή τη φορά και κατά της Δύσης.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε νέες του δηλώσεις έκανε λόγο για «εχθρική στάση» από «δήθεν» συμμάχους, όπως τους χαρακτήρισε σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης,

«Σαφώς μας ενοχλεί που χώρες που δήθεν είναι σύμμαχοι μας τηρούν εχθρική στάση, όπως και η στήριξη που δίνουν σε χώρες που δείχνουν τέτοια στάση. Όμως εμείς κινούμαστε κοιτώντας στο αποτέλεσμα κερδών και ζημιών των σχέσεων μας και δεν αμελούμε να χτίζουμε νέες εταιρικές σχέσεις για να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφήνοντας παράλληλα σαφή υπονοούμενα ότι επιθυμεί να έχει καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία.

Αναφέρθηκε επίσης και στην «αυξανόμενη ισχύ» της Τουρκίας, από τη Μεσόγειο μέχρι και τον Καύκασο, όπως σημείωσε: «Η επικαιροποίηση της πολιτικής γεωγραφίας φέρνει ως αποτέλεσμα και την επικαιροποίηση των δογμάτων ασφαλείας. Η αυξανόμενη ισχύς της χώρας μας σε όλες τις ζώνες επιρροής όπως απο την Μεσόγειο στην Μαύρη θάλασσα απο τα Βαλκάνια μέχρι και τον Καύκασο είναι το αποτέλεσμα αυτής της νέας περιόδου».

Επίσης για άλλη μια φορά μίλησε και για «τα σύνορα της καρδιάς του», υπενθυμίζοντας το Οθωμανικό παρελθόν της χώρας του: «Στην ιστορία, τα μέρη τα οποία τπου οι πρόγονοι μας πότισαν με αίμα και ιδρώτα αλλά και με τα έργα τους, αν και πια σήμερα δεν είναι δικά μας, η ψυχή μας και η καρδιά μας είναι πάντοτε εκεί».