Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο δίνει πράσινο φως στην αύξηση του μεγέθους των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, στο πλαίσιο αναμόρφωσης της ρωσικής πολεμικής μηχανής με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters, το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν 137.000 νέοι στρατιωτικοί, με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει το 1,15 εκατομμύριο άτομα.

Το διάταγμα θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2023, ενώ το συνολικό προσωπικό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αναμένεται να αγγίξει τα 2,04 εκατομμύρια άτομα.

Σημειώνεται, ότι λίγους μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος ξεκίνησε ριζική αναδιάταξη τόσο στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, όσο και στις ένοπλες δυνάμεις.

Διεθνείς αναλυτές και αναλύσεις από ΜΜΕ του εξωτερικού σημειώνουν ότι η εισβολή στην Ουκρανία έχει αναδείξει τα λάθη και τις παθογένειες στο ρωσικό στρατό, ειδικά από την στιγμή που χρησιμοποιήθηκαν σε ευρεία κλίμακα ρωσικά οπλικά συστήματα, αλλά και το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα.