Η φωτιά, που μαινόταν επί μία εβδομάδα σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στη δυτική Κούβα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Περίπου εξήντα ειδικοί στην ιατροδικαστική εισήλθαν στη ζώνη της καταστροφής για να επιχειρήσουν να βρουν τα πτώματα των αγνοουμένων, πρόσθεσε η κουβανική προεδρία.

Η πυρκαγιά, που προκλήθηκε από κεραυνό, εκδηλώθηκε στις 5 Αυγούστου στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ματάνσας, τις μεγαλύτερες της Κούβας, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων ανατολικά της Αβάνας. Κάηκαν τέσσερις δεξαμενές χωρητικότητας μέχρι και 52 εκατομμυρίων λίτρων αργού πετρελαίου ή μαζούτ, από τις οκτώ που περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις.

F

Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 132 ανθρώπων, 23 εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται, ενώ αγνοούνται και 14 άτομα. Τέσσερις από τους τραυματίες αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η απώλεια εκατομμυρίων λίτρων καυσίμου, στρατηγικής σημασίας για την τροφοδοσία των θερμοηλεκτρικών σταθμών της χώρας, αναμένεται ότι θα επιδεινώσει την ήδη τεταμένη κατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί.