Η αστυνομία της Ισπανίας συνέλαβε έναν άνδρα στη Βαλένθια αφού επιχείρησε να πνίξει μια γυναίκα που φέρεται να ήταν η σύντροφός του σε συντριβάνι σε πλατεία της πόλης.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (9/8) με το βίντεο της σοκαριστικής επίθεσης να γίνεται viral. Ο άνδρας, ηλικίας 52 ετών, είχε αρπάξει από τον λαιμό και έπειτα από τα μαλλιά τη γυναίκα και τη βύθισε πολλές φορές στο νερό θέλοντας να τη σκοτώσει. Περαστικοί κάλεσαν την αστυνομία. Φτάνοντας στο σημείο, χώρισαν τον άνδρα από το θύμα και του πέρασαν χειροπέδες.

Προηγουμένως, όμως, πολίτες που είδαν το περιστατικό μπήκαν στο συντριβάνι κι άρχισαν να χτυπούν τον άνδρα προκειμένου να απελευθερώσει τη γυναίκα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το θύμα και ο άνδρας, γνωρίζονταν και λίγη ώρα πριν την επίθεση που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη στην Ισπανία – μια χώρα που παρουσιάζει αύξηση στις γυναικοκτονίες – μπήκαν στο συντριβάνι προκειμένου να δροσιστούν. Τότε εμφανίστηκε ένα τρίτο άτομο για να ζητήσει από τον άνδρα το τηλέφωνό του ώστε να τους βγάλει φωτογραφία. Ο άγνωστος εξαφανίστηκε με το κινητό.

Ο άνδρας αμέσως κατηγόρησε τη γυναίκα ότι συνεργάστηκε με τον άγνωστο ώστε να του κλέψουν το κινητό. Έπειτα, άρχισε η βίαιη επίθεσή του.

Οι αστυνομικοί προσέφεραν ρούχα στη γυναίκα η οποία έμεινε μισόγυμνη, ενώ ο άνδρας είχε μια πληγή στο πρόσωπο από τα χτυπήματα των περαστικών στο πρόσωπο.