Ο Βίκτορ Όρμπαν βρέθηκε στο Τέξας για να μιλήσει στο Συνέδριο Συντηρητικής Δράσης (CPAC) και επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα, ώστε να προβάλλει το πρότυπο της «παραδοσιακής οικογένειας», όπως ο ίδιος θεωρεί.

Ο πολιτικός που βάζει συχνά στο «στόχαστρο» τα μέλη της LGBT κοινότητας, διάβασε το σημείο του ουγγρικού Συντάγματος που προβλέπει ότι ο γάμος είναι εφικτός μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, αναφέροντας ότι «θέλουμε λιγότερες drag queen και περισσότερους Τσακ Νόρις».

Επίσης, κατηγόρησε κι άλλες ομάδες ανθρώπων, σημείωντας ότι «αν αμφιβάλλει κανείς κατά πόσον είναι ίδιοι οι προοδευτικοί φιλελεύθεροι και οι κομμουνιστές, ρωτήστε εμάς στην Ουγγαρία. Το ίδιο είναι». Ακόμα, πρόσθεσε κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του πως «ένας χριστιανός πολιτικός δεν μπορεί να είναι ρατσιστής».

Σημειώνεται, ότι από την στιγμή που ο Βίκτορ Όρμπαν ανέλαβε την εξουσία στην Ουγγαρία, έχει σημειωθεί σημαντική οπισθοδρόμηση στα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ υπάρχει κατακόρυφη αύξηση του ναζισμού. Παράλληλα, ο ίδιος έχει επιδοθεί σε «κυνήγι» ομοφυλόφιλων -τους οποίους κατηγορεί συχνά για διάφορα θέματα-, ενώ αρκετοί συνεργάτες και βουλευτές του, έχουν πιαστεί να διατηρούν κρυφά σχέση με άντρες.

Χαρακτηριστικά, τον Δεκέμβριο του 2020 ο Ούγγρος ευρωβουλευτής József Szájer, στενός συνεργάτης του Όρμπαν και ένας εκ των βασικών στελεχών που κατηγορούσαν τους ομοφυλόφιλους, συνελήφθη ημίγυμνος στις Βρυξέλλες σε όργιο ομοφυλόφιλων, όπου υπήρχαν και ναρκωτικά.