Η ένταση έχει αρχίσει να φουντώνει ξανά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με νέες επιθέσεις να σημειώνονται και το Αζερμπαϊτζάν να σημειώνει πως «συνέτριψε» δυνάμεις της Αρμενίας που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε την Αρμενία για κατάφωρη παραβίαση της εκεχειρίας, καταγγέλλοντας δολιοφθορά που προκάλεσε τον θάνατο ενός στρατιώτη. Επιπλέον, το Μπακού υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του «συνέτριψαν» δυνάμεις της Αρμενίας που επιχείρησαν να καταλάβουν έναν λόφο σε περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων.

«Ως αποτέλεσμα, όσοι πολεμούσαν για λογαριασμό των παράνομων αρμενικών ενόπλων σχηματισμών σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, στην οποία ζητείται από όλα τα αρμενικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από την περιοχή, προειδοποιώντας με «συντριπτικά» αντίμετρα.

Σε απάντησή του, το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν για παραβίαση της εκεχειρίας, καταγγέλλοντας την επίθεση σε περιοχές υπό τον έλεγχο των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων. Το Γερεβάν ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα «να λάβει μέτρα για να σταματήσει την επιθετική συμπεριφορά και τις ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν».

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε έκκληση για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών και κάλεσε τις αντιμαχόμενες πλευρές να σεβαστούν την εκεχειρία.