Μια νιόπαντρη φαρμακοποιός από το Μέμφις δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος σε ιδιωτικό θέρετρο των Φίτζι, εκεί όπου γυρίστηκε η ταινία «Γαλάζια Λίμνη», με το σύζυγό της να κατηγορείται για τη δολοφονία της, αφού η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη βίλα που είχε κλείσει το ζευγάρι στο πολυτελές resort, αξίας 2.000 δολαρίων ανά διανυκτέρευση.

Η Christe Chen Dawson απολάμβανε τις πολυτελείς διακοπές της με το σύζυγό της Bradley -το ζευγάρι παντρεύτηκε το Φεβρουάριο του 2022- στην πολυτελή τους βίλα στο Turtle Bay Resort στο νησί, το οποίο αποτέλεσε τόπο γυρισμάτων για την επιτυχημένη ταινία του 1980, όταν βρέθηκε νεκρή στις 9 Ιουλίου. Ως κατηγορούμενος για το φόνο της κρατείται ο σύζυγός της.

Η 39χρονη βρέθηκε νεκρή σε μία από τις ιδιωτικές καλύβες της παραλίας, αλλά η αιτία θανάτου της δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί. Ο σύζυγός της, σύμφωνα με τη Daily Mail, λέγεται ότι «δεν βρέθηκε πουθενά» αμέσως μετά την ανακάλυψη του πτώματος, πριν συλληφθεί αργότερα και κατηγορηθεί για το φόνο της φαρμακοποιού.

Οι συντετριμμένοι φίλοι της δήλωσαν στην DailyMail.com ότι ήταν σοκαρισμένοι και ότι η φίλη τους έδειχνε πανευτυχής μετά το γάμο της.

Το πολυτελές σκηνικό του εγκλήματος

Το Turtle Bay βρίσκεται στο ομώνυμο ιδιωτικό νησί και κοστίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 2.400 έως 3.500 δολαρίων ανά διανυκτέρευση, σύμφωνα με τη DailyMail.com. Το high-end all inclusive θέρετρο έχει ελάχιστη διαμονή πέντε διανυκτερεύσεων και, οι μόνοι επισκέπτες που γίνονται δεκτοί είναι ζευγάρια.

Το τροπικό νησί φιλοξενεί τουλάχιστον ένα ζευγάρι νεόνυμφων ανά εβδομάδα και μόνο 14 ζευγάρια -όσες και οι βίλες του- μπορούν να μείνουν στο νησί κάθε φορά.

Τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια καθορισμένων εβδομάδων που ονομάζονται Turtle Island Family Time, ανέφερε ο ταξιδιωτικός ιστότοπος. Όταν οι επισκέπτες φτάνουν στα Φίτζι επιβιβάζονται σε ένα μικρό υδροπλάνο για μια σύντομη πτήση προς την ιδιωτική παραλία Turtle Beach.

Το 500 στρεμμάτων παραθαλάσσιο θέρετρο είναι διάσπαρτο με 14 βίλες που χωρίζονται από πλούσια βλάστηση και θέα στον ωκεανό, ενώ διαθέτει 12 ιδιωτικές παραλίες, οι οποίες συγκαταλέγονται ανάμεσα στα κορυφαία αξιοθέατα του νησιού.

Κάθε επισκέπτης του θέρετρου έχει τον προσωπικό του μπάτλερ, ο οποίος οργανώνει πικνίκ και δείπνα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για εκδρομές στο νησί, ιππασία, κολύμβηση με αναπνευστήρα, καταδύσεις και κρουαζιέρες στο ηλιοβασίλεμα μέχρι και προσωπικό μασάζ.

Οι εσωτερικοί χώροι των δωματίων διαθέτουν θολωτές οροφές υφασμένες από φοίνικες δεμένες με κορδόνια από φλοιό καρύδας, γνωστά ως magi magi, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του θέρετρου, ενώ τα ευρύχωρα και φιλόξενα δωμάτια είναι διακοσμημένα με χειροποίητα έπιπλα από μαόνι, έργα τέχνης και θησαυρούς που βρέθηκαν στο νησί, δίνοντας στους επισκέπτες την αίσθηση ότι μόλις μπήκαν σε έναν παραδεισένιο κόσμο, μακριά από τη ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας.

Το βραβευμένο με τα Trip Advisors 2020 Traveler’s Choice Awards, Travel and Leisure World’s Best Awards 2020 και Traveler’s Choice Awards θέρετρο, περιγράφεται ως ένας από τους περιζήτητους προορισμούς στον κόσμο, με διάφορους celebrities, ανάμεσα στους οποίους και η Τζούλια Ρόμπερτς, να έχουν επισκεφτεί τον τροπικό παράδεισο.

Η γνωριμία του ζευγαριού

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2015, όταν σχεδίαζαν το μπάτσελορ μιας κοινής φίλης, με τους φίλους της Christe να υποστηρίζουν ότι αυτό τους ένωσε ήταν η αγάπη τους για το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων και τη φιλανθρωπία. Το ζευγάρι μοιραζόταν, επίσης, το πάθος τους για τους Chicago Cubs, αφού και οι δύο κατάγονται από την πόλη των ανέμων

«Είμαι σοκαρισμένη. Μόλις έστειλα μήνυμα σε όλους τους φίλους μου και στον σύζυγό μου λέγοντάς τους ότι ελπίζω να μην είναι αληθινό, αλλά ο σύζυγός μου μου είπε ότι είναι αληθινό. Ήταν τόσο ενθουσιασμένη που θα παντρευόταν και θα έκανε παιδιά», δήλωσε η φίλη της άτυχης φαρμακοποιού Rena Schomburg.

Είπε ότι η Christe ήταν μια ταλαντούχα αρτοποιός που είχε διευθύνει έναν φούρνο στο Κολοράντο και πάντα της χάριζε γλυκές λιχουδιές. Πρόσθεσε ότι η Christe ήθελε πάντα να σπουδάσει φαρμακευτική και μετακόμισε στο Τενεσί, όπου φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί.  «Είναι τόσο λυπηρό», είπε, ανακαλώντας στη μνήμη της πόσο γεμάτη ήταν η ζωή της φίλη της.

Οι φίλοι της Christe για την άτυχη φαρμακοποιό

Η Schomburg δήλωσε στη Daily Mail ότι, ως μοναχοπαίδι που ήταν, συνήθιζε να ταξιδεύει με τη μαμά της σε εντελώς μακρινά μέρη, δημοσιεύοντας τις εμπειρίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περιέγραψε τη φίλη της ως «εξαιρετικά γλυκιά, ευγενική, εξωστρεφή, γενναιόδωρη και τόσο διασκεδαστική». Η Schomburg δήλωσε ότι δεν γνώρισε ποτέ τον Bradley, αλλά υπέθεσε ότι η Christe μπορεί να τον γνώρισε μέσω του μαραθωνίου.

Ο Matt Koenig, φίλος της Christe συγκλονίστηκε όταν έμαθε την είδηση του θανάτου της φίλης του. «Η Christe ήταν στοργική, αστεία, γενναιόδωρη, το είδος του ανθρώπου που μπορεί να κάνει φίλους με οποιονδήποτε», είπε, προσθέτοντας ότι «Είναι μια δύσκολη μέρα».

Η κατηγορία του συζύγου για τη δολοφονία της φαρμακοποιού

Δεν είναι σαφές σε ποιο θέρετρο έγινε η δολοφονία, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν στα νησιά Yasawa ή στο νησί Mamanucas. Ο Dawson ήταν «άφαντος» στο απομακρυσμένο νησί, γνωστό για τις παρθένες παραλίες, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, τους φοίνικες και την πλούσια βλάστηση, μέχρι που τον βρήκε η αστυνομία και τέθηκε υπό κράτηση.

Αρνήθηκε να υποβάλει το DNA του για εγκληματολογική εξέταση όταν του το ζήτησε ο εισαγγελέας της αστυνομίας, ενώ αργότερα εκδόθηκε δικαστική εντολή ενώπιον του δικαστή, Sekonaia Vodokisolomone στο δικαστήριο της Λαουτόκα, όπως ανέφερε η Fiji Sun και αναπαρήγαγε η Daily Mail.

Στο μεταξύ, μια ομάδα έχει σταλεί στο νησί για να διερευνήσει την υποτιθέμενη δολοφονία, ανέφερε το FBC News. Την περασμένη Τετάρτη, ο Dawson εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστή, Sekonaia Vodokisolomone στο δικαστήριο της Λαουτόκα, με τον δικαστή να αναφέρει ότι ο Dawson είχε διαπράξει ένα «αξιόποινο αδίκημα» και η υπόθεση θα μεταφερθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Λαουτόκα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Mail.

Ο εισαγγελέας της αστυνομίας, επιθεωρητής Arvind Kumar ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει τον Dawson να δώσει δείγμα DNA επειδή αρνήθηκε όταν του είχε ζητηθεί αρχικά. Όταν η Daily Mail επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Dawson, ο Iqbal Khan δήλωσε ότι δεν ήταν διαθέσιμος, ενώ ο Khan ανέφερε στο FOX13 Memphis, ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον τρόπο με τον οποίο πέθανε η Christe, αλλά δήλωσε ότι ο πελάτης του διατηρεί την αθωότητά του.