Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη με φρικιαστικές λεπτομέρειες να βγαίνουν συνέχεια στη δημοσιότητα, ενώ μια νέα ιστορία αποκαλύφθηκε και πρόκειται για ένα βίντεο, που δείχνει τα λεπτά ενός 4χρονου κοριτσιού, λίγο πριν χάσει την ζωή του από πύραυλο.

Το σύντομης διάρκειας βίντεο δείχνει την 4χρονη Λίζα Ντμιτρίεβα να σπρώχνει ένα καρότσι στην πόλη Βίνιτσια της κεντρικής Ουκρανίας και να ανταποκρίνεται χαρούμενα στη μητέρα της Ιρίνα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση της Πέμπτης που έγινε χιλιόμετρα μακριά από τις γραμμές του μετώπου.

«Που πάμε;» ακούγεται η Ιρίνα Ντμιτρίεβα να ρωτά στο βίντεο, καθώς περπατά δίπλα στην κόρη της. «Για να δεις την Άλα;», ρωτά ξανά καθώς το κοριτσάκι, που είχε σύνδρομο Down, κουνάει καταφατικά το κεφάλι.

Μετά την επίθεση, το Παιδικό Κέντρο LOGO Club της πόλης δημοσίευσε ένα αφιέρωμα στο κορίτσι που το αποκαλούσαν «Ηλιόλουστο Λουλούδι» («Sunny Flower)». «Μαζί μάθαμε να λέμε τους πρώτους ήχους, τις πρώτες λέξεις», έγραψαν στο Facebook. «Λιζόσκα», πρόσθεσαν, χρησιμοποιώντας ένα υποκοριστικό του ονόματός της, «σήμερα έγινες μια αχτίδα ήλιου».

Η Βαλέρια Κορόλ λογοθεραπεύτρια στο κέντρο, είπε ότι η Λίζα ήταν πολύ έξυπνη. Η μαμά της τη φρόντισε πολύ, έδωσε στο κοριτσάκι όλη της την καρδιά, την ψυχή και την αγάπη της. Τα επιτεύγματα της έκαναν τη μαμά της και την οικογένειά της πολύ χαρούμενες».

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Επειγόντων Περιστατικών Βίνιτσια είπαν ότι η Ιρίνα Ντμιτρίεβα τραυματίστηκε σοβαρά και ότι οποιαδήποτε άσχημη είδηση μπορεί να μην την αντέξει.

«Αν της το έλεγαν αυτό (για τον θάνατο της κόρης της) τώρα, θα τη χάναμε», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής γιατρός Ολεκσάντρ Φομίν.

«Γι’ αυτό δημιουργήσαμε ένα πλήρες φράγμα πληροφόρησης γύρω της. Έτσι, όταν ζητά τηλέφωνο, όλοι οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι γιατροί λένε ότι τους έχει απαγορευτεί να χρησιμοποιούν τηλέφωνα στη δουλειά».