Το τελευταίο χρονικό διάστημα διάφοροι ολιγάρχες της Ρωσίας έχουν εντοπιστεί νεκροί χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί ακριβώς τα αίτια, με την νέα είδηση που βγήκε στην δημοσιότητα να μην αποτελεί εξαίρεση, καθώς βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του ένας Ρώσος μεγιστάνας, ο οποίος είχε δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, πρόκειται για τον Γιούρι Βορόνοφ, επικεφαλή εταιρείας logistics που έχει σημαντικά συμβόλαια με την Gazprom για την Αρκτική. Με βάση το βρετανικό δημοσίευμα, στον χώρο της πισίνας, εντοπίστηκε ένα πιστόλι Grand Power, ενώ στον πάτο της βρέθηκαν πολλές σφαίρες.

Ο Γιούρι Βορόνοφ που βρέθηκε νεκρός

Επίσης, αρμόδια ερευνητική επιτροπή, αναφέρει ότι ο θάνατος του 61χρονου Ρώσου μεγιστάνα οφείλεται σε «διαφορές με επιχειρηματικούς εταίρους». Μάλιστα, η σύζυγός του είπε στους επιθεωρητές ότι ο Βορόνοφ θεωρούσε ότι έπεσε θύμα απάτης με δράστες ανέντιμους εργολάβους και άλλους επαγγελματίες.

Παρόλα αυτά, η Daily Mail αναφέρει πως πολλοί εικάζουν ότι ο μεγάλος αριθμός θανάτων Ρώσων ολιγαρχών, οφείλεται σε δολοφονίες, που ωστόσο έχουν στηθεί για να παραπέμπουν σε αυτοκτονίες.

Όπλο και σφαίρες

Χαρακτηριστικά, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο ανώτερος αξιωματούχος οικονομικών και ασφαλείας της Gazprom Αλεξάντερ Τιουλάκοφ, σε ηλικία 61 ετών βρέθηκε απαγχονισμένος στην έπαυλή του. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αυτοκτόνησε. Τοπικά μέσα όμως μετέδωσαν ότι το πτώμα έφερε σημάδια ξυλοδαρμού, υποδεικνύοντας ότι η αυτοκτονία ήταν στημένη.

Στο ίδιο συγκρότημα, τρεις εβδομάδες αργότερα βρέθηκε νεκρός από μαχαίρι στην τουαλέτα ο Λεονίντ Σούλμαν. Παράλληλα, τον Μάιο νεκρός εντοπίστηκε ο 43χρονος δισεκατομμυριούχος Αλεξάντερ Σουμποτίν, πρώην στέλεχος του έτερου γίγαντα ρωσικής ενέργειας Lukoil. Μία από τις θεωρίες μιλά για καρδιακό επεισόδιο που προκλήθηκε από δηλητήριο βατράχου.