Χτυπημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 83 ετών, έφυγε από τη ζωή το Sonny Barger, ιδρυτικό μέλος των Hells Angels. Η ζωή του ήταν γεμάτη παρανομίες, το όνομα του είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και «προστασίας» όμως έφυγε από τη ζωή νιώθοντας ασφάλεια αφού στο πλευρό του, μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν η σύζυγός του Zorana και άλλα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο Sonny Barger φρόντισε να είναι ανατρεπτικός ακόμα και μετά το θάνατό του καθώς αφού άφησε την τελευταία του πνοή φρόντισε να δημοσιευθεί στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα μήνυμα με το οποίο αποχαιρετούσε τα μέλη των Hells Angels αλλά και όλο τον κόσμο που τον «ακολουθούσε» στα 65 χρόνια που υπάρχει το συγκεκριμένο club.

Η ανάρτηση που δημοσιεύθηκε έγραφε: «Αν διαβάζετε αυτό το μήνυμα, θα ξέρετε ότι έχω φύγει. Ζήτησα να αναρτηθεί αυτό το σημείωμα αμέσως μετά το θάνατό μου. Έζησα μια μακρά και καλή ζωή γεμάτη περιπέτειες. Και είχα το προνόμιο να είμαι μέλος ενός καταπληκτικού συλλόγου. Παρόλο που υπήρξα ένα δημόσιο πρόσωπο για δεκαετίες, έχω απολαύσει περισσότερο τον χρόνο με τους αδερφούς μου στο κλαμπ, την οικογένειά μου και στενούς φίλους.

Θέλω να ξέρετε ότι έφυγα ειρηνικά μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Αλλά να ξέρετε επίσης ότι στο τέλος, με περιέβαλε αυτό που πραγματικά έχει σημασία: η γυναίκα μου, η Ζοράνα, καθώς και τα αγαπημένα μου πρόσωπα.  

Να έχετε το κεφάλι ψηλά, μείνετε πιστοί, μείνετε ελεύθεροι και πάντα εκτιμάτε την τιμή».

Η ζωή του ιδρυτή των Hells Angels

Ο μηχανόβιος Sonny Barger, πριν ανέβει στην μηχανή και όντας μικρό παιδί μετακόμισε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Ο επαναστατικός και δύσκολος χαρακτήρας του φάνηκε από τότε καθώς αποβλήθηκε από το σχολείο που πήγαινε αφού δεν δίστασε να χαστουκίσει έναν δάσκαλο. Στην συνέχεια και ενώ ήταν μόλις 16 ετών κατατάχθηκε στον στρατό των ΗΠΑ, αφού πλαστογράφησε το πιστοποιητικό γέννησής του.

Και επειδή τίποτα δεν μένει κρυφό, η απάτη του ανακαλύφθηκε το 1956 οπότε και τον έδιωξαν αλλά με τιμητική απαλλαγή. Τότε, ο Sonny Barger βρήκε «καταφύγιο» στον κόσμο των λεγόμενων «one-centers», ένας όρος που επινοήθηκε από την Αμερικανική Ένωση Μοτοσικλετών για να περιγράψει τον μικρό αριθμό μηχανόβιων οι οποίοι είχαν το στίγμα του ταραχοποιού.

Join us for My Birthday party Sunday Oct 3,2021 …..12pm-5pmSonny

Posted by Sonny Barger on Saturday, September 18, 2021

Σε μια από τις αυτοβιογραφίες του, ο Sonny Barger ανέφερε πως οι Hells Angels ήταν ένα μικρό κλαμπ στο Σαν Φρανσίσκο που είχε καταρρεύσει όταν αυτός και άλλοι μηχανόβιοι αποφάσισαν να πάρουν το όνομα, ξεκινώντας το Oakland Hells Angels.

Αγόρασε μια Harley Davidson και ως αρχηγός των Hells Angels από το Οκλαντ βοήθησε στη δημιουργία παραρτημάτων στις ΗΠΑ και έξω από τη χώρα, αφού είχε γίνει πρόεδρος της οργάνωσης στις ΗΠΑ. Ο Barger ήταν το πιο διάσημο μέλος του Hells Angels Motorcycle Club, το οποίο ιδρύθηκε στο San Bernardino της Καλιφόρνια, στις 17 Μαρτίου 1948. Οι δράσεις του βοήθησαν στο να γίνει ο σύλλογος διεθνής και να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Επικριτές αλλά και λάτρεις

Η φήμη του Barger γρήγορα εξαπλώθηκαν και όπως ήταν φυσικό είχε άτομα που τον λάτρευαν και τον ακολουθούσαν αλλά και πολλούς επικριτές που δεν συμφωνούσαν με τον τρόπο ζωής των μηχανόβιων. Το γεγονός πως ο Barger είχε συχνά προβλήματα με το νόμο, περνώντας αρκετές φορές την πόρτα των φυλακών, ήταν… βούτυρο στο ψωμί των επικριτών του. Ναρκωτικά και όπλα ήταν ανάμεσα στις κατηγορίες που τον βάραιναν κατά καιρούς.

Το 1972, ο ιδρυτής των Hells Angels και τρία ακόμα άτομα αθωώθηκαν από τις κατηγορίες για το φόνο ενός εμπόρου ναρκωτικών.

Το σχέδιο δολοφονίας του Mick Jagger

Οι δραστηριότητες των Hells Angels πολλές και σε αρκετές περιπτώσεις κάθε άλλο παρά νόμιμες ήταν. Ένα από τα περιστατικά τα οποία θυμούνται οι παλιότεροι, λάτρεις αλλά και επικριτές, αφορά το θρυλικό συγκρότημα Rolling Stones. Σε αυτό το περιβόητο περιστατικό, ο σκληρός μηχανόβιος ανάγκασε τους Rolling Stones να παίξουν υπό την απειλή όπλου, το 1969 στο Altamont Speedway, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, λίγη ώρα αφού τα μέλη του συγκροτήματος είχαν απειλήσει πως θα αποχωρήσουν από την συναυλία όταν ένας 18χρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από μέλος του συλλόγου.

Πράκτορας του FBI, σε ένα ντοκιμαντέρ σύμφωνα με το dailymail.co.uk είχε αναφέρει πως χρόνια μετά το περιστατικό οι Hells Angels σχεδίαζαν να σκοτώσουν τον frontman των Stones, Mick Jagger.

Εθισμένος σε τέσσερα πράγματα

You're at your best when what you think, what you say, and what you do are all in sequential harmony.Enjoy your weekend.~~Sonny Barger

Posted by Sonny Barger on Friday, December 4, 2020

Σε ένα από τα βιβλία του, ο ιδρυτής των Hells Angers είχε αναφερθεί στους τέσσερις εθισμούς του. Ποιοι ήταν αυτοί; «Οι μηχανές, το ποτό, τα κορίτσια και τις καλές στιγμές» σύμφωνα με τον ίδιο.

Όταν του έκλεψαν την Harley Davidson

It's been 41 years today that I was charged with the Rico Act along with 30 other members and friends. As many of you remember, we won!

Posted by Sonny Barger on Saturday, June 13, 2020

Εθισμένος στις μηχανές και ειδικά στη Harley Davidson του, ο Barger δεν… αντέδρασε καλά όταν μέλος αντίπαλης συμμορίας του έκλεψε τη μηχανή του. Αφού τον κυνήγησε, τον έπιασε, τον έδειρε και στην συνέχεια του έσπασε τα δάχτυλα ένα προς ένα με ένα σφυρί.

Η περιπέτεια της υγείας του

Στις αρχές του 1980, ο ιδρυτής των Hells Angers διαγνώστηκε με καρκίνο στο λαιμό και κρίθηκε αναγκαία η αφαίρεση των φωνητικών χορδών του. Το σοκ της περιπέτειας υγείας τους τον έκανε να γίνει αντικαπνιστής αλλά για τους άλλους και να στείλει μήνυμα μέσω ενός βιβλίο του: «Θέλεις να γίνεις επαναστάτης; Μην καπνίζετε όπως ο υπόλοιπος κόσμος». Σε ότι αφορά τον ίδιο, κάθε άλλο παρά αντικαπνιστής έγινε, αφού συνέχισε να καπνίζει τρία πακέτα τσιγάρα την ημέρα.

Ο καρκίνος όμως δεν τον άφησε στην ησυχία του και σήμερα κατάφερε να τον νικήσει…