Επικρίσεις δέχεται η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι με αφορμή ένα βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και τη δείχνει να «σπρώχνει» τη μικρή κόρη Ρεπουμπλικανής βουλευτή. Πάντως ο εκπρόσωπός της επέμεινε χθες ότι η Πελόζι απλώς προσπαθούσε να βεβαιωθεί ότι η μικρή «δεν θα κρυφτεί» από τη φωτογραφία.

Η βουλευτής Μάιρα Φλόρες από το Τέξας κατηγόρησε την Πελόζι αργά το βράφυ της Κυριακής μετά την κυκλοφορία του βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε σε τελετή ορκωμοσίας της την περασμένη εβδομάδα.

«Είναι λυπηρό να βλέπουμε “ειδησεογραφικά πρακτορεία” που γνωρίζουν καλά πώς να διαστρεβλώνουν την προσπάθεια της προέδρου να διασφαλίσει ότι οι κόρες της αντιπροσώπου Φλόρες δεν θα ήταν κρυμμένες πίσω της σε όλες τις φωτογραφίες μιας τόσο σημαντικής στιγμής για την οικογένειά τους», έγραψε στο Twitter ο αναπληρωτής προσωπάρχης της Πελόζι, Ντρου Χάμιλ.

Ο ίδιος ανάρτησε επιπλέον εικόνες, λέγοντας ότι δείχνουν την Πελόζι να χαιρετά τα παιδιά της Φλόρες και να τους λέει για τα δωμάτια στα οποία μένουν.

«Είμαι τόσο περήφανη για τη δυνατή, όμορφη κόρη μου που δεν επέτρεψε σε αυτό να την επηρεάσει», ανέφερε η Ρεπουμπλικανή Φλόρες στο Twitter την Κυριακή. «Συνέχισε να χαμογελά και να ποζάρει για τη φωτογραφία σαν βασίλισσα», πρόσθεσε η Φλόρες. «Κανένα παιδί δεν πρέπει να σπρώχνεται για μια φωτογραφία» πρόσθεσε.