Πίσω από τα σίδερα της φυλακής βρίσκεται πλέον ο 28χρονος Άλεξ Ντέιβις, ο οποίος είναι συνιδρυτής της νεοναζιστικής οργάνωσης «Εθνική Δράση», της οποίας τα μέλη σχεδίαζαν τις δολοφονίες Βρετανών βουλευτών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Ντέιβις οδηγήθηκε στις φυλακές της Βρετανίας, καθώς κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία ότι παρέμεινε μέλος της ομάδας παρ’ ότι είχε απαγορευτεί και τεθεί εκτός νόμου από το 2016.

Επίσης, όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συγκεκριμένη οργάνωση απαγορεύτηκε, γιατί γιόρτασε δημοσίως τη δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ. Μάλιστα, το 2018 ένα μέλος της «Εθνικής Δράσης» παραδέχτηκε ότι αγόρασε μια ματσέτα με σκοπό να δολοφονήσει μια άλλη βουλευτίνα ενώ εξαπέλυσε απειλές και εναντίον μιας αστυνομικού. Πέρσι, ένας αστυνομικός έγινε ο πρώτος εν ενεργεία αξιωματικός που καταδικάζεται για τρομοκρατία αφού ήταν και εκείνος μέλος της οργάνωσης.

Έτσι, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές ο στόχος της «Εθνικής Δράσης», που συγκροτήθηκε το 2013, ήταν να ξεκινήσει φυλετικό πόλεμο. Η ομάδα, η πρώτη ακροδεξιά οργάνωση που κηρύσσεται εκτός νόμου στη Βρετανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έλεγε ότι ήθελε να «ελευθερώσει» τη «λευκή Βρετανία» από τον έλεγχο των Εβραίων και την εξάπλωση των εθνικών μειονοτήτων.