Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι δίνουν μάχη για τη ζωή τους αφού μαχαιρώθηκαν σε νοσοκομείο στη γειτονιά Encino του Λος Άντζελες το βράδυ της Παρασκευής (3/6).

Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες ανταποκρίθηκε σε κλήση λίγο μετά τις 3:45 μ.μ. στο Encino Hospital Medical Center στη λεωφόρο Ventura. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λος Άντζελες, τα τρία άτομα, όλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκαν σε τοπικό κέντρο τραυμάτων και είναι σε κρίσιμη – αλλά σταθερή – κατάσταση.

Το νοσοκομείο έχει αποκλειστεί καθώς οι Αρχές πιστεύουν ότι δράστης παραμένει εντός του.

Είναι άγνωστο προς το παρόν εάν ο ύποπτος και τα θύματα του μαχαιρώματος γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Το νοσοκομείο αναγνώρισε τους τρεις τραυματίες ως έναν ιατρό και δύο νοσοκόμες του προσωπικού.

«Το έχουμε κλειδώσει. Απομονώσαμε το άτομο. Δεν έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχει κάποιος άλλος εκεί μέσα μαζί του» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες, Μάικλ Μουρ.

Οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει τον ύποπτο «στην περιοχή των επειγόντων περιστατικών», είπε ο Μουρ την ώρα που μια ομάδα του FBI κατευθυνόταν προς το νοσοκομείο.

Οι αξιωματικοί της SWAT μπήκαν στο νοσοκομείο γύρω στις 5:25 μ.μ.

Ο Νίκολας Πράντζ, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής του Λος Άντζελες, είπε ότι η αστυνομία ζήτησε από τα συνεργεία της πυροσβεστικής να παραμείνουν στο σημείο.

Το Ιατρικό Κέντρο του Νοσοκομείου Νοσοκομείου Dignity Health Northridge, το ίδρυμα που παρέλαβε τα τρία θύματα μαχαιρώματος, ανέφερε σε δήλωση ότι και τα τρία είναι σε σταθερή κατάσταση.

Η επίθεση αυτή ήρθε λίγες μέρες αφότου ένοπλος σκότωσε τέσσερις προτού αφαιρέσει τη ζωή του σε νοσοκομείο της Τάλσα της Οκλαχόμα.

Ο Μάικλ Λιούις εισέβαλε στο νοσοκομείο οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο τυφέκιο τύπου AR-15, αποφασισμένος να σκοτώσει τον γιατρό που τον είχε χειρουργήσει πρόσφατα και οποιονδήποτε άλλον στεκόταν εμπόδιο στον δρόμο του, δήλωσε ώρες μετά την τραγωδία ο αρχηγός της αστυνομίας στην Τάλσα, Ουέντελ Φράνκλιν, σε συνέντευξη Τύπου.

Ένας εκ των δύο γιατρών που συγκαταλέγονταν μεταξύ των τεσσάρων θυμάτων του μακελειού, ο Πρέστον Φίλιπς, είχε χειρουργήσει τον Μάικλ Λιούις στις 19 Μαΐου. Ο Λιούις πήρε εξιτήριο πέντε ημέρες αργότερα και εν συνεχεία άρχισε να τηλεφωνεί σχεδόν καθημερινά στο νοσοκομείο και να εκφράζει δυσφορία για τους πόνους που τον ταλαιπωρούσαν, ζητώντας πρόσθετη θεραπεία.

Την Τρίτη ο Μάικλ Λιούις είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά τον γιατρό του. Την επομένη, τηλεφώνησε ξανά για να ζητήσει πρόσθετη θεραπεία και εν συνεχεία πήρε την απόφαση να εισβάλει στο νοσοκομείο και να σκορπίσει τον θάνατο.

Από τα πυρά του μακελάρη έπεσαν νεκροί οι γιατροί Πρέστον Φίλιπς και Στέφανι Χούζεν, η γραμματέας Αμάντα Γκριν και ένας ασθενής ονόματι Ουίλιαμ Λαβ.

Ο Λιούις έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και τραυματίστηκε θανάσιμα, λίγο πριν από την εισβολή των αστυνομικών στον όροφο που βρισκόταν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες – όπου οι αιματοχυσίες από επιθέσεις ενόπλων αποτελούν μάστιγα, αλλά το δικαίωμα οπλοφορίας κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα – δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να περιορίσουν την πρόσβαση που έχουν οι πολίτες στα όπλα.