Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ως δράστη, και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν μέσα στις εγκαταστάσεις νοσοκομείου στην Τάλσα, στην αμερικανική πολιτεία Οκλαχόμα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Αστυνομικοί συνεχίζουν να επιχειρούν στον χώρο του νοσοκομείου Σεντ Φράνσις, ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση της Τάλσα μέσω Twitter.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Ρίτσαρντ Μιούλενμπεργκ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι οι υπηρεσίες του ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για την παρουσία άνδρα με τουφέκι στον δεύτερο όροφο κτιρίου του χώρου του νοσοκομείου και αμέσως μετά ο ύποπτος άρχισε να ρίχνει.

Όταν έφθασαν επιτόπου αστυνομικοί «βρήκαν μερικούς ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί από σφαίρες. Ένας-δύο ήταν ήδη νεκροί στο σημείο αυτό», σύμφωνα με τον κ. Μιούλενμπεργκ.

«Βρήκαμε επίσης (σ.σ. νεκρό) αυτόν που πιστεύουμε πως ήταν ο δράστης, διότι είχε μαζί του τουφέκι και πιστόλι», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Τάλσα. Δεν είναι σαφές ως αυτό το στάδιο πώς σκοτώθηκε ο φερόμενος ως δράστης. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.