Η θηριωδία της Μπούκα, καταγράφεται σε βίντεο που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι New York Times με μαζικές εκτελέσεις αμάχων που φέρεται να έγιναν την 4η Μαρτίου.

Στο πρώτο βίντεο που δημοσιεύουν οι NYT, Ρώσοι στρατιώτες εντοπίζουν εννέα άνδρες που ήταν στην πολιτοφυλακή της Ουκρανίας και τους οδηγούν για εκτέλεση. Κάποιοι από τους Ουκρανούς αιχμαλώτους κρατούν τις ζώνες των μπροστινών τους και άλλοι έχουν τα χέρια τους στα κεφάλια τους. «Πηγαίνετε δεξιά, σκυλιά» ακούγεται να τους διατάζει ένας από τους Ρώσους στρατιώτες.

«Οι όμηροι είναι ξαπλωμένοι εκεί, δίπλα στον φράχτη», ακούγεται να λέει ο εικονολήπτης ενός από τα τρία βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι New York Times.

«Ένα, δύο, τρία, σίγουρα, τέσσερα, πέντε, έξι»  μετράει κάποιος. «Συνολικά κρατούνται εννέα άτομα», και σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα «οι όμηροι αναγκάζονται να πέσουν στο έδαφος, συμπεριλαμβανομένου ενός που φορά ένα χαρακτηριστικό, φωτεινό μπλε φούτερ με κουκούλα».

Το βίντεο κόβεται, αλλά η εφημερίδα επικαλούμενη οκτώ μάρτυρες γράφει τι συνέβη στη συνέχεια: «Στρατιώτες πήραν τους άνδρες σε κτήριο γραφείων που είχαν καταλάβει οι Ρώσοι και το είχαν μετατρέψει σε αυτοσχέδια βάση. Ακούστηκαν πυροβολισμοί. Οι αιχμάλωτοι δεν επέστρεψαν».

Το τρίτο βίντεο που φέρει ημερομηνία 5 Μαρτίου, επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων και έδειχνε τα πτώματα να κείτονται στο έδαφος δίπλα στο κτήριο γραφείων στην οδό Yablunska 144.  Εικόνες από κάμερα παρακολούθησης απέναντι από την οδό Yablunska 144 έδειξαν Ρώσους αλεξιπτωτιστές να καταλαμβάνουν την Μπούκα περίπου την ίδια στιγμή που η ομάδα των ανδρών εκτελέστηκε.