Πανικός επικράτησε εν ώρα πτήσης στο Ισραήλ, καθώς οι επιβάτες ενός αεροπλάνου έλαβαν μαζικά στα κινητά τους φωτογραφίες, που έδειχναν αεροπορικές τραγωδίες, με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με το Reuters, το περιστατικό έγινε σε πτήση της AndoluJet που επρόκειτο να απογειωθεί από το Τελ Αβίβ με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, με τους επιβάτες να ενημερώνουν το πλήρωμα και τον κυβερνήτη να παίρνει την απόφαση να επιστρέψει στο αεροδρόμιο. Μάλιστα, μια γυναίκα λιποθύμησε, ενώ μία άλλη έπαθε κρίση πανικού.

Οι φωτογραφίες που στάλθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των επιβατών:

Με βάση την αστυνομία, υπάρχουν εννέα ύποπτοι που είναι Ισραηλινοί πολίτες και βρίσκονταν μέσα στη πτήση, ενώ οι αρχές υποψιάζονται ότι οι εικόνες στάλθηκαν μέσω της εφαρμογής AirDrop των iPhone τους. Έτσι, υποχρεώθηκαν να αποβιβαστούν και ενδέχεται να τους ασκηθεί δίωξη για διάδοση ψευδών πληροφοριών που τιμωρείται με φυλάκιση τριών ετών στο Ισραήλ.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Όφερ Λέφλερ, εκπρόσωπο της ισραηλινής Υπηρεσίας Αερολιμένων, δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ενώ αναμένονται να διευκρινιστούν οι λόγοι. «Είμαι βέβαιος ότι η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας θα βρουν για ποιο λόγο το έκαναν», είπε χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 TV.