Ο Κιρ Στάρμερ, που είναι ο ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας της Αστυνομίας, καθώς την περίοδο που το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν σε lockdown, εθεάθει να πίνει μπύρα μαζί με συνεργάτες του, στο πλαίσιο επαγγελματικής τους συνάντησης.

Ο ίδιος λοιπόν, ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση που πάρει πρόστιμο, θα υποβάλει παραίτηση από το αξίωμα του, γιατί πρέπει να κάνει το «σωστό». «Αν η αστυνομία αποφασίσει να μου κόψει πρόστιμο, φυσικά θα κάνω το σωστό και θα παραιτηθώ», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, ότι η Αστυνομία είχε δηλώσει αρχικά πως δεν είχε διαπιστωθεί κάποια παράβαση, αλλά μετά από μήνες, ανέφερε ότι «μετά τη λήψη σημαντικών νέων πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες» ξεκίνησε έρευνα.

Μάλιστα, οι κατηγορίες για τον αρχηγό της βρετανικής αντιπολίτευσης, προέκυψαν λίγες μέρες μετά την καταδίκη του Μπόρις Τζόνσον για ένα από τα κορονοπάρτι που συμμετείχε την περίοδο του lockdown και μετά την αποκάλυψη ότι φοροδιαφεύγει νόμιμα η γυναίκα του υπουργού Οικονομικών που είναι κόρη εκατομμυριούχου.