Ο επικεφαλής της «Roscosmos», Ντμίτρι Ρογκόζιν, με ανάρτηση που έκανε στο Telegram προειδοποίησε την Δύση να μην χρησιμοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία για να βλάψει την Ρωσία, γιατί η Μόσχα μπορεί να καταστρέψει τα μέλη του ΝΑΤΟ σε «μισή ώρα», αν χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της.

«Το ΝΑΤΟ μας πολεμά», έγραψε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την dailymail.co.uk και πρόσθεσε πως «δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο εναντίον μας, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Τώρα είναι προφανές σε όλους. Τα ουκρανικά τάγματα και οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας είναι αναλώσιμες, τροφή για τα κανόνια του ΝΑΤΟ. Είναι απλώς χειριστές που έχουν εκπαιδευτεί από στρατιώτες του ΝΑΤΟ που πατούν τους μοχλούς και τα κουμπιά των όπλων της Συμμαχίας».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντμίτρι Ρογκόζιν σε επίσημη συνάντηση στη Μόσχα, τέσσερις μέρες πριν την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας «Roscosmos» προέτρεψε την Ρωσία να μην επιτρέψει να συμβεί η χρήση των πυρηνικών, γιατί θα θέσει σε κίνδυνο τον πλανήτη.

«Σε έναν πυρηνικό πόλεμο, οι χώρες του ΝΑΤΟ θα καταστραφούν από εμάς σε μισή ώρα. Αλλά δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, καθώς οι συνέπειες μιας ανταλλαγής πυρηνικών χτυπημάτων θα επηρεάσουν την κατάσταση του πλανήτη μας», ανέφερε στη συνέχεια.