Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε αγρόκτημα της Ολλανδίας στο οποίο βρίσκεται ίδρυμα για άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δύο άτομα και να τραυματιστούν σοβαρά ακόμα δύο.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, το περιστατικό σημειώθηκε στο Αλμπλάσερνταμ, κοντά στο Ρότερνταμ, σε πολύ μικρή απόσταση από τους διάσημους ανεμόμυλους του Κίντερνταϊκ, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ANP, δήλωσε ότι ένα 16χρονο κορίτσι και μια 34χρονη γυναίκα έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένα αγόρι 13 ετών και μια 20χρονη κοπέλα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές, ο 38χρονος δράστης συνελήφθη και παρουσιάζεται ως ψυχικά διαταραγμένος, με την Αστυνομία του Ρότερνταμ να αναφέρει το εξής στο Twitter:

«Ο ύποπτος συνελήφθη και το όπλο κατασχέθηκε. Οι αυτόπτες μάρτυρες δέχονται υποστήριξη, μια βοήθεια οργανώνεται γι αυτούς. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη»,

Σύμφωνα με όσα αναμετέδωσε το ΑΠΕ, το κίνητρο του εγκλήματος δεν είναι ακόμη γνωστό, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι ο ύποπτος έδρασε μόνος, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NOS.