Ενώπιον της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ερευνά τον ρόλο του Ντόναλντ Τραμπ στην εισβολή που έγινε στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021, αναμένεται να βρεθεί ο μεγαλύτερος γιος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος θα καταθέσει οικειοθελώς, χωρίς να χρειαστεί να του επιδοθεί κλήτευση, αλλά παραμένει άγνωστο πότε θα παρουσιαστεί μπροστά στην επιτροπή.

Η κατάθεση του Ντόλναντ Τραμπ τζούνιορ θα ακολουθήσει εκείνες άλλων μελών της οικογένειας του πρώην προέδρου: της Ιβάνκας Τραμπ, κόρη και συμβούλου της προεδρίας, για κάπου οκτώ ώρες, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, και του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ, επίσης συμβούλου του Λευκού Οίκου.

Η ειδική εξεταστική επιτροπή πλησιάζει στην ολοκλήρωση της έρευνάς της. Σκοπεύει να συνεχίσει τις δημόσιες ακροάσεις την άνοιξη. Θέλει πάση θυσία να ολοκληρώσει το έργο της πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς εάν οι Δημοκρατικοί απολέσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις φετινές εκλογές, θεωρείται πως θα διατρέξει κίνδυνο να διαλυθεί από τους Ρεπουμπλικάνους και να δει τη δουλειά της να ενταφιάζεται.