Μία ηρωική δασκάλα σε ένα σχολείο του Νιου Τζέρσεϊ καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας ενώ κατέβαλε αγωνιώδεις προσπάθειες να σώσει έναν μαθητή που πνιγόταν από ένα καπάκι μπουκαλιού νερού στην τάξη την περασμένη εβδομάδα.

Η δραματική σκηνή εκτυλίχθηκε στο East Orange Community Charter School, αφού το 9χρονο αγόρι προσπάθησε να πιει μια γουλιά από το μπουκάλι του Poland Spring ενώ καθόταν στο θρανίο του την Τετάρτη, όπως μετέδωσε το WABC.

Μη μπορώντας να γυρίσει το καπάκι με τα χέρια του, ο μαθητής της τρίτης τάξης, που αναγνωρίστηκε ως Robert, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα δόντια του για να κάνει τη δουλειά του.

«Μετά το έσφιγγα λίγο και τότε το νερό έσπρωξε το καπάκι στο λαιμό μου», θυμήθηκε ο Robert σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

«Πήγαινα στον νεροχύτη προσπαθώντας να το βγάλω και δεν μπορούσα και έτσι έτρεξα πολύ γρήγορα στην κα Jenkins», είπε ο μαθητής.

Η Jenkins ανέλαβε αμέσως δράση και πραγματοποίησε γρήγορα τον ελιγμό Χάιμλιχ αφού ο Robert έτρεξε προς το μέρος της σε αγωνία μπροστά στην τάξη γεμάτη παιδιά.

«Έδειχνε το λαιμό του και ήταν εντελώς ταραγμένος», εξήγησε η Jenkins στο WABC.

«Δεν μπορεί να μιλήσει, οπότε τότε απλά τον γύρισα και έκανα τον ελιγμό Χάιμλιχ και να ‘μαστε», είπε η δασκάλα.