Τρομοκρατημένοι τουρίστες τρέχουν στην Times Square στη Νέα Υόρκη μετά από τρεις φωτιές σε φρεάτια που οδήγησαν σε έκρηξη. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Κυριακή και, σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, η έκρηξη «ταρακούνησε ολόκληρο το διαμέρισμά της».

Βίντεο από το σημείο δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, σύμφωνα με τη Daily Mail. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια νεαρή γυναίκα βιντεοσκοπεί τον εαυτό της καθώς τα συνεργεία σπεύδουν για τις φωτιές. Τότε ακούγεται η έκρηξη και ο κόσμος αρχίζει να τρέχει.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης δεν αποκάλυψε τον λόγο της έκρηξης στο φρεάτιο, αλλά οι αξιωματούχοι βρήκαν αυξημένα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα στην 229 West 43rd Street μετά την έκρηξη. Υψηλά επίπεδα του άοσμου και άχρωμου αερίου, που μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη ή θάνατο, πιθανότατα προκλήθηκαν από τις παγιδευμένες πυρκαγιές στο φρεάτιο.

Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Η έκρηξη ταρακούνησε μια ήδη ταραγμένη πόλη που βλέπει την εγκληματικότητα να εκτοξεύεται από την αρχή της πανδημίας. Η εγκληματικότητα είναι αυξημένη κατά 44% σε όλη την πόλη σε σχέση με αυτή την περίοδο πέρυσι, με τα θύματα πυροβολισμών να αυξάνονται κατά 14,5%.