Μείωση των κρουσμάτων του κορονοϊού για 10 συνεχόμενες εβδομάδες, καταγράφει το Μεξικό. Το τρέχον τέταρτο κύμα της πανδημίας μοιάζει να καταλαγιάζει, δήλωσε χθες Τρίτη ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ, αρμόδιος για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Είναι σαφές ότι η «τάση κρατάει», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αναμένει να «συνεχιστεί» και προοδευτικά η εξάπλωση του ιού να φθάσει στα επίπεδα όπου βρισκόταν όταν εκδηλώθηκε η πανδημίας.

Επισήμανε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι μόλις το 0,1% των κρουσμάτων χαρακτηρίζεται ενεργό.

Το ποσοστό πληρότητας των νοσοκομειακών κλινών είναι κατά 98% χαμηλότερο από το επίπεδο όπου βρισκόταν όταν είχε κορυφωθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας στις αρχές του 2021, ενώ το ποσοστό θνητότητας στο τρέχον τέταρτο κύμα είναι επίσης κατά 98% χαμηλότερο απ’ ό,τι στην κορύφωση.

Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας αποδίδει τη βελτίωση της κατάστασης εν μέρει στην πρόοδο του εμβολιασμό, καθώς 85,6 εκατ. πολίτες έχουν ανοσοποιηθεί.

Ως χθες Τρίτη το Μεξικό των 126 εκατ. πολιτών είχε καταγράψει 323.318 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 5.671.144 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 (83/4.223 τις προηγούμενες 24 ώρες).