Οι δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία δείχνουν αποδυναμωμένο τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φέρεται να πετυχαίνει «πύρρεια νίκη» για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία με την Μαρί Λεπέν να μικραίνει διαρκώς την μεταξύ τους διαρορά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, κυλιόμενη δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΒFM, δείχνει ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα επικρατήσει στον δεύτερο γύρο αν η αντίπαλος του είναι, η Μαρί Λεπέν, όμως η μεταξύ τους διαφορά έχει πλέον συρρικνωθεί στις πέντε μονάδες, είναι δηλαδή μικρότερη παρά ποτέ.

Συγκεκριμένα στον δεύτερο γύρο, ο οποίος θα γίνει στις 24 Μαρτίου, ο Εμανουέλ Μακρόν εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 52,5% των ψήφων έναντι 47,5% της Μαρί Λεπέν. Πριν από δύο εβδομάδες η δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό εμφάνιζε τον Μακρόν στο 59,5% έναντι 40,5% της Λεπέν.

Μάλιστα, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η πτώση που εμφανίζει ο Μακρόν στις δημοσκοπήσεις, οφείλεται στο γεγονός ότι στη δημόσια σφαίρα επικεντρώνεται στον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι στην προεκλογική του εκστρατεία.

Παράλληλα, εξαιτίας της εμφάνισης του εθνικιστή Ζεμούρ στο πολιτικό προσκήνιο, αναγκάζει την Λεπέν να δείχνει μια πιο μετριοπαθή εικόνα, σε σχέση με το παρελθόν.