Ένα σύντομο τετ α τετ είχαν λίγο πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των απεσταλμένων Ρωσίας και Ουκρανίας ο πρόεδρος της Τουρκία Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ολιγάρχης Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Η συνάντηση τους που έγινε την Τρίτη (29/3) δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη και συζητήθηκε αρκετά καθώς εκτός από λίγες κουβέντες είχε ένα φιλικό χτύπημα στο μπράτσο αλλά και μία αμήχανη αντίδραση.

«Από εδώ περιμένουμε χαρμόσυνα νέα», είπε ο Ερντογάν στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και τον χτύπησε φιλικά στο μπράτσο.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και όπως είπε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού στην Τουρκία φαίνεται να είναι αρκετά μαζεμένος και μάλλον αμήχανος και νεύει καταφατικά στον Τούρκο πρόεδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που όμως δεν επιβεβαιώνονται, Ερντογάν και Αμπράμοβιτς είχαν ιδιωτική συνάντηση νωρίς το πρωί της Τρίτης, πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, επεσήμανε ότι ο Αμπράμοβιτς, δεν εκπροσωπούσε στις διαπραγματεύσεις μόνο τη ρωσική πλευρά, αλλά κυρίως τον επιχειρηματικό κόσμος της Ρωσίας που χάνει πάρα πολλά χρήματα από την εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν.

Ο Αμπράμοβιτς φέρεται να πηγαινοέρχεται εδώ και έναν μήνα μεταξύ Ρωσίας και Μόσχας, ενώ έχει στην Τουρκία δικά του σκάφη, καθώς η χώρα δεν εφαρμόζει κυρώσεις στους Ρώσους ολιγάρχες.