Η αμερικανίδα ηθοποιός Αριάνα ΝτεΜπόουζ έγραψε Ιστορία ως η πρώτη μαύρη queer που κέρδισε Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου στο West Side Story ως θρυλική Ρίτα Μορένο. «Σου είμαι τόσο ευγνώμων, η Ανίτα σου άνοιξε τον δρόμο σε χιλιάδες Ανίτες όπως εγώ», είπε η 30άρα ηθοποιός στην 90χρονη σταρ, που βρισκόταν στο Dolby Theatre και την επευφημούσε μαζί με το υπόλοιπο κοινό στην αίθουσα.

Συγκινημένη είπε: «Τώρα καταλαβαίνετε γιατί η Anita λέει “θέλω να είμαι στην Αμερική”, γιατί ακόμη και σε αυτόν τον κουρασμένο κόσμο που ζούμε, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, και αυτό είναι πραγματικά ενθαρρυντικό αυτή τη στιγμή.

H DeBose έχει ήδη κερδίσει μια σειρά βραβείων για τον ρόλο της στην ταινία, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου στα βραβεία Baftas, στις Χρυσές Σφαίρες και το Screen Actors Guild.

Στο τέλος της ομιλίας της η ηθοποιός μίλησε για τα πρώτα της χρόνια ως ερμηνεύτρια. «Φανταστείτε αυτό το κοριτσάκι στο πίσω κάθισμα ενός λευκού Ford Focus, κοιτάξτε το στα μάτια», είπε. «Βλέπεις μια ανοιχτά queer έγχρωμη γυναίκα, μια Αφρολατίνα, που βρήκε τη δύναμή της στη ζωή μέσα από την Τέχνη. Και αυτό είναι αυτό που γιορτάζουμε εδώ. Για όποιον “έχει αμφισβητήσει ποτέ την ταυτότητά σας” ή “έζησε στους γκρίζους χώρους”», πρόσθεσε, «υπάρχει, πράγματι, ένα μέρος για εμάς» είπε συγκινημένη.