Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απέκρουσε επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στο Χάρκοβο, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η ρωσική πλευρά ανέπτυξε επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 χθες βράδυ, δήλωσε ο Ολέχ Σινιεχούμποφ, διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα Ουκράινσκα Πράβντα, όμως «οι δυνάμεις μας κρατούν τις θέσεις τους».

Στο μεταξύ, στο μετρό του Χαρκόβου, το οποίο οι κάτοικοι χρησιμοποιούν ως καταφύγιο για να προστατευθούν από τις ρωσικές επιθέσεις, τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας προκειμένου να αντλήσουν κουράγιο σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Παράλληλα, ο Σινιεχούμποφ χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση στην πολιορκούμενη Ιζιούμ, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση με την πόλη αυτή επί του παρόντος, πρόσθεσε. Ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην πόλη και στην ανθρωπιστική κρίση δίνει και η Διεθνής Αμνηστία με αναφορά της. «Η πόλη 56.000 κατοίκων, βρίσκεται στο χείλος της ανθρωπιστικής καταστροφής», υποστηρίζει καθώς εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες δέχεται σφοδρές επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι προσπάθειες να οργανωθεί ανθρωπιστικός διάδρομος απορρίφθηκαν από τη ρωσική πλευρά, πρόσθεσε ο Ουκρανός αξιωματικός.