Το BBC 25 χρόνια μετά την συνέντευξη που έδωσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στο δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ, αποζημιώνει τον πρώην γραμματέα της Πάτρικ Τζέφσον με 100.000 λίρες, γιατί οι δηλώσεις πάρθηκαν με δόλιο τρόπο, που έπληξαν την μεταξύ τους σχέση.

«Πέθανε νομίζοντας ότι την πρόδωσα», φέρεται να ανέφερε ο Τζέφσον για την Νταϊάνα σύμφωνα με την dailymail.co.uk, καθώς ο Μπασίρ είχε πει ψέματα στη πριγκίπισσα, ώστε να την πείσει να σπάσει την σιωπή της για την βρετανική βασιλική οικογένεια.

Το BBC λοιπόν, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αναφέρει το εξής: «Το BBC αποδέχεται και αναγνωρίζει ότι προκλήθηκε σοβαρή βλάβη στον διοικητή Πάτρικ Τζέφσον ως αποτέλεσμα των συνθηκών υπό τις οποίες ελήφθη η συνέντευξη του 1995 από την Νταϊάνα, την Πριγκίπισσα της Ουαλίας».

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, ο Πάτρικ Τζέφσον δεν θα κρατήσει την αποζημίωση, καθώς αποφάσισε να δωρίσει ολόκληρο το ποσό σε ένα παιδικό ξενώνα της Νότιας Ουαλίας, ο οποίος ήταν και η τελευταία φιλανθρωπική κίνηση της πριγκίπισσας Νταϊάνα πριν σκοτωθεί.