Η Λουντμίλα Ντενίσοβα, αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό κοινοβούλιο, δήλωσε σήμερα πως 130 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής από το βομβαρδισμένο θέατρο στη Μαριούπολη, αλλά και ότι δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για περισσότερα από 1.000 άτομα που οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι βρίσκονταν εκεί, όταν έπεσε η βόμβα.

Η Ντενίσοβα επεσήμανε πως οι επιχειρήσεις διάσωσης παραμένουν σε εξέλιξη στο σημείο, το οποίο η Ουκρανία λέει ότι επλήγη από ρωσική αεροπορική επιδρομή την Τετάρτη.

Η Ρωσία διέψευσε, από την πλευρά της, ότι δυνάμεις της βομβάρδισαν το θέατρο και ότι στοχεύει αμάχους, γενικότερα.

«Οι διασώστες συνεχίζουν το έργο τους. Υπάρχουν μόνο οι εξής πληροφορίες: 130 άνθρωποι είναι ζωντανοί και έχουν ανασυρθεί. Οι υπόλοιποι περιμένουν βοήθεια», ανέφερε η αξιωματούχος σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις της στην κρατική τηλεόραση.

Mariupol

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ουκρανικές αρχές μοιράζονται μια εκτίμηση για τον αριθμό των επιζώντων της επίθεσης, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ. Δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση για τον αριθμό των πιθανών θυμάτων.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, υπάρχουν ακόμη περισσότερα από 1.300 άτομα εκεί που βρίσκονται σε αυτά τα υπόγεια, σε αυτό το καταφύγιο πολέμου», είπε η Ντενίσοβα, αναφερόμενη στα υπόγεια καταφύγια κάτω από το θέατρο.

Το Reuters επισημαίνει, πάντως, πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τα στοιχεία αυτά.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης είχε δηλώσει προηγουμένως ότι κάτω από το θέατρο βρίσκονταν πάνω από 1.000 άνθρωποι.