Οι ρωσικές δυνάμεις κατηγορούνται ότι απήγαγαν τον δήμαρχο αλλά και τον αντιδήμαρχο της πόλης Σκαντόβσκ στην επαρχία της Χερσώνας, ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία για 21η ημέρα. Τη νέα απαγωγή δημάρχου κατήγγειλε με ανάρτηση στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Πρόκειται για τον δήμαρχο Αλεξάντερ Γιάκοβλεβ και τον αντιδήμαρχο Γιούρι Παλιούκ. Όπως αναφέρει ο Κουλέμπα δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ρώσοι απαγάγουν Ουκρανούς αξιωματούχους, καθώς όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών έχουν απαχθεί ο δήμαρχοι της πόλης Dniprorudne και της Μελιτόπολης.

To tweet του Κουλέμπα

«Οι Ρώσοι εισβολείς συνεχίζουν να απαγάγουν δημοκρατικά εκλεγμένους τοπικούς ηγέτες στην Ουκρανία. Ο δήμαρχος του Skadovsk Oleksandr Yakovlyev και ο αναπληρωτής του Yurii Palyukh απήχθησαν σήμερα. Τα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί πρέπει να απαιτήσουν από τη Ρωσία να απελευθερώσει αμέσως όλους τους απαχθέντες Ουκρανούς αξιωματούχους» αναφέρει ο Κουλέμπα σε tweet.

Ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει ανθρώπους να συγκεντρώνονται στην πόλη για να διαμαρτυρηθούν για την «απαγωγή» των δύο ανδρών μοιράστηκε ο Ουκρανός ακτιβιστής Artem Kostyuchenko, σύμφωνα με τον Guardian: