Ένα σοκαριστικό βίντεο κοινοποίησε το βράδυ της Τρίτης, 20η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, η πρώτη αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Emine Dzheppar μέσω ανάρτησής της στο Twitter.

Σύμφωνα με την ίδια, στο βίντεο που ανέβασε στη δημοφιλή πλατφόρμα, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, δείχνει ένα «ρωσικό τανκ να ανοίγει πυρ κατά διερχόμενου πολίτη».

«Όπως αναφέρθηκε», προσέθεσε, «επρόκειτο για ηλικιωμένο άνθρωπο».

Το tweet συνοδεύει το hashtag #Mariupol (Μαριούπολη), ανάμεσα σε άλλα, υποδεικνύοντας την πόλη αυτή ως την τοποθεσία όπου έλαβε χώρα το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ωστόσο, η αξιωματούχος δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το καταγγελόμενο συμβάν, όπως το πότε αυτό συνέβη.

Υπενθυμίζεται πως η Μαριούπολη πολιορκείται εδώ και πολλές ημέρες, ενώ ο ρωσικός στρατός φέρεται να εισήλθε σε τμήμα της πόλης. Νωρίτερα σήμερα, άλλωστε, οι ουκρανικές αρχές κατήγγειλαν την ομηρία πολιτών σε νοσοκομείο της πόλης, από τους «Ρώσους κατακτητές».

Πολλοί σχολιαστές έσπευσαν να κάνουν λόγο για ακόμη ένα «έγκλημα πολέμου» από την πλευρά της Μόσχας, κάτω από το tweet της αναπληρώτριας ΥΠΕΞ.